Prijem za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane

VRANJE

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković priredio je prijem za polaznike Visokih studija bezbednosti i odbrane Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik“.

„Jedan od najvažnijih elemenata sistema nacionalne bezbednosti je lokalna samouprava i zbog toga je veoma važna saradnja lokalnih zajednica sa pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Vranje je pravi primer kako to treba da funkcioniše na teritoriji cele Republike Srbije“, rekao je pukovnik Branko S. Mišić, načelnik VSBO.

On je istakao da je reč o redovnoj poseti njihovih polaznika, koja predstavlja jedan od najviših oblika usavršavanja državnih službenika i funkcionera, kao i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Predsednik Tričković poželeo je gostima srdačnu dobrodošlicu u Vranje i upoznao ih sa radom i nadležnostima lokalne samouprave.

„Vranje je administrativni, kulturni, obrazovni i ekonomski centar Pčinjskog upravnog okruga. U našem gradu je i sedište komande 4. brigade Kopnene vojske, Eparhije vranjske, a možemo se pohvaliti i brojnim kulturno istorijskim spomenicima, koji svedoče  o bogatoj istoriji Vranja. Ovaj kraj ima uzuzetan geografski položaj što ga čini posebno važnim“, rekao je Tričković.

Imajući u vidu to da su polaznici VSBO visoki državni funkcioneri i službenici, kao i oficiri na visokim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, prijem kod organa lokalne vlasti u Vranju bio je od posebnog značaja, kako za polaznike, tako i za program usavršavanja na VSBO u celini.

Ovu, 11. klasu VSBO, čini 20 polaznika najvišeg nivoa usavršavanja državnih funkcionera, službenika i oficira iz oblasti odbrane i bezbednosti.

Među polaznicima VSBO bio je i državni sekretar Zoran Antić, nekadašnji gradonačelnik Vranja, koji je izrazio veliko zadovoljstvo što je obukom bila predviđena i poseta ovom gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare