Prijem za osvojeno prvo mesto u robotici

VRANJE

Na Evropskom prvenstvu u robotici koje je održano u Hrvatskoj učenice  OŠ ,,Svetozar Marković“ u Vranju Leonora Ristić i Anđela Ristić, osvojile su prvo mesto.

Za njih i njihovog mentora Sašu Ristić gradonačelnik Slobodan Milenković i gradska većnica Zorica Jović priredili su prijem kome je prisustvovala i direktorka škole Tijana Đokić.

,,Ponosni smo na vas, ali i na vašeg mentora koji je uspeo da probudi interesovanje za oblast koja je budućnost. Od 70 ekipa koje su se nadmetale vi ste bile najbolje i zato je ovo veliki uspeh. Svojim primerom motivisaćete i ostale učenike da budu još predaniji u učenju. Znanje vam niko ne može oduzeti i nastavite da ga nadograđujete“, rekao je gradonačelnik.

Gradska većnica Zorica Jović uz čestitke na postignutom rezultatu  izrazila je uverenje da će učenice iz Vranja na takmičenju u Kini biti visoko pozicionirane. Ona je najavila i dalju podršku lokalne samouprave.

Zahvaljujući se na prijemu učenice Leonora i Anđela istakle su da nisu očekivale ovakav uspeh i da je njihovo zadovoljstvo tim pre veće.

Mentor Saša Ristić i direktorka Tijana Đokić su istakli da ova obrazovna ustanova ima izuzetno talentovane učenike, koji iz godine u godinu nižu uspehe na svim takmičenjima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare