Prijavljivanjem kandidata za polaganje prijemnih ispita počeo prvi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Nišu

NIŠ

Prijavljivanjem kandidata za polaganje prijemnih ispita na fakultetima Univerziteta u Nišu počeo je prvi uspisni rok koji se završava 16.jula.  Prijavljivanje kandidata je do 26. juna. Polaganje prijemnih ispita je od 28. juna do 2. jula  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi.Upis kandidata traje do 16. jula.

 Ove godine na 14 fakulteta Univerziteta u Nišu može se upisati 4811 brucoša od kojih će njih 3.206 studirati o trošku države, a njih 1605 studije će platiti sami.

                     Fakultet umetnosti upisuje 39 brucoša na budžetu i 27 samofinansirajućih studenata a prošle godine je imao odličan odziv kandidata za prijemni ispit. Za jedno mesto na nekim studijskim grupama  na ovom fakultetu konkurisala su i po tri četiri kandidata.

                             Građevinsko-arhitektonski fakultet moći će da upiše 212 studenta na budžetu, a za Ekonomski fakultet  330 mesta.  Elektronski fakultet će upisati  480 studenata na budžetu, a Mašinski  270.

                     Medicinski fakultet upisaće 300,  Pedagoški 92, Poljoprivredni  75 a  Pravni fakultet 280 brucoša na budžetu.

                       Prirodno-matematički fakultet će moći da upiše  326 brucoša o trošku države dok će  Tehnološki fakultet u Leskovcu upisati  120 kandidata. Fakultet zaštite na radu moći će, ako predlog prođe, da upiše  200,  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja  140, Fakultet umetnosti 39 a Filozofski fakultet 340 studenata na budžetu.

                       Pravo na upis stiče kandidat koji je na konačnoj rang listi rangiran u okviru broja studenata utvrđenih konkursom.

                          Kandidat se može upisati u statusu studenta koji se finansira iz budžeta ukoliko se nalazi na konačnoj rang listi do broja utvrđenog za upis studenata koji se finansira iz budžeta i ako ostvari više od 50 bodova.

                        Kandidat se može upisati u statusu studenta koji se sam finansira ukoliko se nalazi na konačnoj rang listi do broja utvrđenog za upis studenata koji se sami finansiraju i ako ostvari najmanje 30 bodova.

                          Ako se kandidat koji je ostvario pravo na upis ne upiše u predviđenom roku, umesto njega može se upisati sledeći kandidat prema redosledu utvrđenom na konačnoj rang listi.

                          Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula.

                          Drugi konkursni rok traje od 1. septembra do 17. septembra. Prijavljivanje kandidata je od 1. do 3. septembra. Polaganje prijemnih ispita  je 6, 7. i 8. septembra  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 17. septembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare