Prihodi u budžetu za prvih šest meseci 49,6 posto

LESKOVAC

Ovo je najveći budžet koji smo planirali do sada, rekla je danas, na sednici Gradskoj veća šefica Odeljenja za finansije Marija Milosavljević i dodala da su u prvik šest meseci ostvareni prihodi os 49,6%.

“To znači da smo budžet dobro planirali i da imamo dovoljno novca u budžetu za sve one investicije koje smo planirali Odlukom o budžetu za 2021.godinu”, dodala je ona.

U periodu od 1.januara do 30.juna tekuće godine , budžet grada Leskovca je u suficitu u iznosu od 319.785.302 dinara ,dok je saldo na računu na dan 30.06.2021.god iznosio 390.295.247 dinara, rekla je Milosavljević.

U okviru prve tačke, Izveštaj o izvršenju budžeta za 2021. godinu u prvih šest meseci Milosavljević je detaljno govorila o skosto svim stavkama najvažnijeg gradskog finasijskog dokumenta.

Ona je rekla da ukupno ostavreni prihodi u budžetu grada od 1.1. do 30.06. 2021. godine iznose dve milijarde 259 miliona 851 hiljada 174 dinara.

Po njenin rečima najviše je pruhodovano od poreza na dohodak, dobit i kapitalne dobitke , ostvarenje je 1.061.293.949 dinara ili 51,% od godišnjeg plana.

“Nominalno najznačajniji prihod u okviru ove grupe, ali ne samo u okviru ove grupe već i u ukupnim prihodima budžeta, jeste porez na zarade koji je ostvaren u iunosu od 893,8 miliona dinara , što je 49,9% od planirane vrednosti. Takođe, dobro ostvarenje beleži i porez na prihod od samostalne delatnosti koji je ostvaren sa 70% ili  u iznosu od 119 miliona dinara”, rekla je Milosavljević.

Grupa prihoda od porez na imovinu je ostvarena sa 50,2% od godišnjeg plana, dodala je ona.

Po rečima Milosavljević najmanje je ostvarenja u grupa prihodi od imovine.

Objasnila je da je razlog ostvarenja od samo 26,1% je planiran prihod od komunalne takse za korišćenje prostora na javnim površinama u iznosu od 70 miliona dinara koje grad Leskovac potražuje od EPS-a i da se ostvarenje ovog prihoda očekuje do kraja godine do kada bi trebalo da se ovaj spor i  završi.

“U strukturi ove grupe prihoda veće učešće ima i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji je ostvaren sa 31,1 miliona sinara, što je 69,2% . Od planairanih prihodi od prodaje dobara i usluga ostvaren je iznos od 51.293.129 dinara ili sa 51,5% od planiranog “, rekla je Milosavljević.

Na sednici je jednoglasno usvojen Izveštaj o radu javnih i javno komunalnih preduzeća kroz analizu rada i mišljenja, za prvih šest meseci ove godine.

Većnici su dali saglasnost na Predlog odluke programa gasifikacije za period 2021-2025. godina.

Odlučili su i da privatne firme Stefaneli Internacional DOO i Home centar Vera mogu da koriste ime grada pa će se nekadašnji hotel Beograd zvati “Hotel Leskovac”.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Čika Velja
Čika Velja
2 godine pre

Ne znam zašto se, kada je u pitanju gradski budžet, koristi termin “prihoduje”. Mogu da prihoduju preduzetnici, oni koji rade neki posao, usluge… Odbornici su odabrani da budu na izbornoj listi od strane svojih šefova, da nam pokažu kako su nesposobni za bilo kakvu ličnu inicijativu i daju nam primer da bilo kakva lična poltička, ekonomska, bilo kakva idejna lična inicijativa izrečena u Skupštini Grada vodi inicijatora u propast. Ličnu inicijativu sme da pokaže samo Goran Cvetanović, da ispadne najpametniji, da bude mudri vođa, jer kad pametni ućute, kolo vode oni koji nisu nizašta. Neinteligentni ispadnu pametni jedino kad golom silom, ucenama ili parama, pametnijima od sebe zatvore usta.
Svi znamo da u klupama uglavnom sede nedotupavni klimoglavci skupljeni sa koca i konopca, a koji su tu da podižu ruke kad im je rečeno i primaju novac za to. Ali jisu svi takvi.
Godinama je na delu navođenje na prostituciju u svim “sverama”, što bi rekao “najpametniji”. A “najpametniji” ni dan danas ne ume da napiše svoj CV. Zato ga pišu pametniji i kite ga prihvatljivim lažima, a često i nebulozama.
Poslanici moraju da budu isto ono što i botovi, posao poslanike vladajuće stranke i njenih satelita je da budu isto ono što je recimo Sima Spasić. Nema neke velike razlike. Svi oni su malo ćutljiviji i pametniji Sima u odborničkim klupama.

simaspasic.jpeg