“Priče o kraju” Saše Stojanovića

LESKOVAC

U Marfi pabu  večeras je promovisana  druga zbirka priča Saše Stojanovića „Priče o kraju“.

Radi se o tri nagradjivane priče,  jedna je  dobila nagradu „Laza Lazarević“ 2012., druga „Milutin Uskoković“ 2013., treća je dobila nagadu Naroden biblioteke Bor, dok je četvrta potpuno nova.
„Nastavljam tu tradiciju objavljivanja nagrađenih priča“ kaže autor. „Same priče su nastajale na različite načine. „Kralj revolucije“ je inspirisana jednim vrlo zanimljivim događajem iz Francuske revolucije. Tu je i priča o Ahmedu Ademoviću, Ciganinu iz Podvorca koji je trubom dobio Kumanovsku bitku, priča „Kraj sveta“ se dešava u autobusu koji iz prestonice putuje na jug, dok je „Kralj nevinosti“ rađena po jednoj zanimljivoj fotografiji koju sam dobio iz borskog arhiva. Dakle, svaki put je različit motiv, ali je i egzekucija različita, da izgovorim to na taj način, ali, možda, u tome i leži lepota pripovedanja da iz naizgled običnih detalja izvučete ono najneobičnije, odnosno da jedan pojedinačni, vrlo individualni čin uzdignete na nivo opšteg.“
Sav prihod od prodaje knjiga na promociji poklonjen je Udruženju obolelih od multiple skleroze Jablaničkog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

10 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
imena :D
imena :D
7 godine pre

Knjige i priče 😀

zoran gruv
zoran gruv
7 godine pre

Pocetni kapital ,,svog truda” je opstinski budzet.Projektno finansiranje i opstinski lokali, zaposljavanje na budzet, ugošćavanje na teret gradjanina. Šta bi drugi pisci dali za takav budzetski vetar u ledja?

Ne treba im
Ne treba im
7 godine pre
Odgovori  zoran gruv

Pisci znaju kvalitetno i interesantno da pišu i publika ih nagradi kupovinom njihovih knjiga. Mokri snovi po kalupu Šta sam sve hteo a nisam mogao zato ću da napišem nisu interesantni. Da se grad ispružio za autopromociju u vreme DS vlasti jeste, novcem koji je bio potrebniji ms i ostalim udruženjima.

Mira
Mira
7 godine pre

Lepo je kada neko da primer kako se ne mora biti human jedino državnim parama već svoj kreativni rad, svoje umetničko stvaranje i svoj lični trud stavlja na raspolaganje ljudima kojima je to neophodno. Svaka kritika ovakvog dela jedino se može okarakterisati kao krajnje zlonamerna i zlobna

cakana
cakana
7 godine pre

A koliki je prihod, pa to ne treba da je tajna, ako je to bio cilj promocije, to je glavna vest, a nedostaje ta informacija koliko je knjiga prodato. Verujem da i ko ne bi procitao knjigu, da ce je kao prijatelj ovog pisca ipak da kupi knjigu. A pisac je sigurno pozvao sve prijatelje, da mu akcija pomoci MS uspe. Moze li nam Ljiljana da kaze koliko je kupaca knjiga prijatelja pisca prisutno? 50? 100?Vise nego na kritikovn docek?

MS Udruženje Jablaničkog okruga
MS Udruženje Jablaničkog okruga
7 godine pre
Odgovori  cakana

Naše udruženje, kao nevladina i neprofitna organizacija osoba sa invaliditetom, obolelih od teške bolesti (multipla skleroze), pre svega, sredstva za rad obezbeđuje putem projektnog finansiranja Ministarstva za rad i socijalna pitanja i Gradske uprave za društvene delatnosti, uostalom kao i sva udruženja OSI u gradu i republici. Naravno, sredstva uvek nedostaju (ne samo nama), a dodatna sredstva obezbeđujemo putem dontorstva od uspešnih preduzeća i pojedinaca.
Pošto novinar Jugpressa nije mogao da ostane do kraja, kao dodatak članku, napisao bih da su prodate sve 20 knjige koje je izdavač namenio za ovu humanitarnu akciju, po ceni od 500 dinara. Iznos od 10000 uplaćen je jutros na žiro račun udruženja T.Р. 165-21030-05 Hypo Group alpe adria.

Svih 20 knjiga
Svih 20 knjiga
7 godine pre

Čekaj, znači moglo je da se proda 50 ali autor, koji nema izdavača za ovaj roman, nije dao, tj. namenio više knjiga_za ovu humanu akciju, ograničio broj?

a na kanti četka, da ti pričam ispočetka
a na kanti četka, da ti pričam ispočetka
7 godine pre
Odgovori  Svih 20 knjiga

Ćuti bre, taman kad se zahuktao zaplet ti zapeo s to izdavaštvo. A naslov knjige, ko ga šiša. Samo nek se ovde priča, makar ne imalo rašta.

Autor teksta
Autor teksta
7 godine pre

Novinar Jugpressa ne samo da je ostao do kraja nego je i sa vama sedeo za stolom nakon završetka promocije. Isti novinar smatra da nije važno koliko je novca dato, nego je mnogo važnija akcija i pažnja koju neko posvećuje. Da li je dat dinar, 10.000 ili 100.000 jeste bitno, ali nikako bitnije od toga da neko, ipak, misli i pomaže nekog onoliko koliko može.

Anita
Anita
7 godine pre
Odgovori  Autor teksta

Izgleda da je autor teksta prekoračio sedenje za stolom jer je omašio sam naslov knjige!