Priča za decu Save Dimitrijevića “Kako je Žika Šimpa krpio nebo” nagrađena na konkursu Radio Beograda

LESKOVAC-BEOGRAD

Žiri za dodelu nagrade „Jelena Bilbija Lapčević“, koju emisija „Dobro jutro, deco“ Prvog programa Radio Beograda dodeljuje za najbolju kratku priču namenjenu deci i mladima, a koji čine Violeta Đorđević (bibliotekar savetnik), Stefan Mitić Tićmi (pisac) i Duško Domanović (pisac i prošlogodišnji dobitnik), na onlajn sednici održanoj 24. maja 2024. godine jednoglasno je odlučio da nagradu dodeli priči “Poslednje žmurke”, poslatoj na konkurs pod šifrom „Aleksija“.

Pored prvonagrađene priče, Žiri pohvaljuje i uredništvu emisije „Dobro jutro, deco“ preporučuje za objavljivanje paket proznih minijatura poslatih pod šifrom „Dekamoron“, priču Kako je Žika Šimpa krpio nebo pod šifrom „Sava Dimitrijević“, kao i priču Plava čarapa poslatu pod šifrom „Mati“.

Na ovogodišnji konkurs „Jelena Bilbija Lapčević“ pristiglo je više od stotinu priloga domaćih autora, od kojih je nekolicina isključena iz razmatranja zbog nezadovoljavanja formalnih uslova konkursa.

Iz konkurencije se izdvojilo nekoliko pomenutih predloga, kao i još nekolicina priča koje su ozbiljno razmatrane za uži izbor, ali ponajpre i ponajviše prvonagrađena priča Poslednje žmurke, saopštio je žiri. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare