Pri kraju uredjenje poljskog puta u ataru Donjeg Stopanja

LESKOVAC

U ataru Donjeg Stopanja, privodi se kraju uredjenje poljskog  puta, u dužini od 4 kilometra i to je samo jedna od 78 atarskih saobraćajnica, koliko grad planira da izgradi i osposobi u narednom periodu.  U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede, planirano je izdvajanje 13,6 miliona dinara za te namene.

Iskrčeno zemljište u Donjem Stopanju I Priboju, koje je nekad koristio ‘’Navip’’, nakon završene komasacije, izdato je i u narednih nekoliko godina, na tom prostoru očekuju se velika ulaganja.

” Donji, ravniji deo, namenjen povrtarstvu i voćarstvu ,zakupio je ‘’Lazar’’ iz Blaca, a gornji brdovitiji, kruševački ‘’Rubin’’. Radi se o oko 6oo hektara državnog zemljišta, od kojih je 5oo u jednom komadu. Investitori su došli tek pošto smo raskrčili uništene zasade i , što je još važnije, završili komasaciju na tom području. Rešili smo imovinsko-pravne odnose, pa je državi vraćeno njeno zemljište, ‘’Navip-u’’ je pripalo oko 17o hektara, a više od 5oo fizičkih lica dobilo je svoje parcele, ističe Boban Sokolović, šef Odeljenja za privredu I poljoprivredu.

Kada mreža atarskih puteva bude izgradjena, a po Sokolovićevoj proceni to će se desiti do kraja novembra, može se reći da je obiman posao vraćanja namene ovim obradivim površinama,  zacrtan 2015. godine, konačno završen.

”  U narednom periodu, grad planira da izgradi i uredi  78 kilometara atarskih puteva. Nešto  manje od polovine će biti pošljunčano i izravnjano grejderom ili buldozerom iz pravca Milanova, Donjeg Stopanja i Vinarca, a 5o kilometara će biti izgradjeno bez pošljunčavanja. Duž puteva će biti iskopani jarkovi. Ukupna vrednost radova premašuje 13,6 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dodajući da će grad izdvojiti 3o, a resorno ministarstvo 7o posto pomenute sume.

Grad Leskovac je, uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, do sada uredio 167 kilometara atarskih puteva.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x