Pri kraju radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije u Zelenoj zoni

LESKOVAC

Privode se kraju radovi na izgradnji dela atmosferske kanalizacione mreže u dužini od 220 metara. U ovu svrhu namenjeno je 13,5 miliona dinara, a pored toga ugrađen je i sistem za prepumpavanje atmosferskih voda, za koje je dodatno opredeljeno 3,2 miliona dinara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tokom obilaska radova naglašava da se ovaj projekat zbog složenosti radi iz tri faze u ukupnoj dužini od 510 metara.

„Veoma je značajan za čitavo područje Zelene zone, jer će se time trajno rešiti problem odvodnjavanja atmosferskih padavina, što je značajno i za sam grad kad su atmosferske padavine u pitanju. Prva faza završena je 2018. godine kada je izgrađena i pristupna saobraćajnica, parking prostor i osvetljenje za potrebe fabrike „Aptiv“. Druga saobraćajnica je kod parcele distributivnog centra „Statovac“. Bitno nam je da ova zona bude atraktivna za investitore. Imali smo licitaciju i ponudili smo jednu parcelu iz Zelene zone, niko se nije prijavio, ali mi ćemo i dalje raditi na tome, da kao što su došli „Aptiv“ i „Statovac“, da dođu i drugi investitori. Za to je potrebna kompletna komunalna infrastruktura i očekujemo da sada, kada je evidentno da se to zavrašava, dođe još zainteresovanih za ulaganja.“

Direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić kaže da su sve ugovorne obaveze između izvođača radova „AB Kop“ i grada Leskovca ispoštovane.

„Ugovor se podrazumeva polaganje cevi u dužini od 220 metara na dubini od 6 metara, ugradnja plastičnih kanalizacionih šahti, izgradnja izlivne građevine i trapeznog kanala, te polaganje kabla od trafostanice do šahti. Rok za izvođenje radova je prema ugovoru bio 75 dana, a čitav projekat je završen za 55 dana. Sve obaveze po ugovoru su završene, ostalo je samo da u toku sledeće nedelje Elektrodistribucija završi radove na priključenju, odnosno radove na samoj trafostanici i na postavljanju ormana.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Bot
Bot
3 godine pre

Da nije,našeg gradonačelnika, Cvetanoviċa,Zelena zona ne bi ni postojala….Svi mi treba da mu budemo zahvalni…i ne samo zbog toga…Premnogo je učinio za Leskovac,hvala mu….

Harry
Harry
3 godine pre
Odgovori  Bot

Ako je tako kao sto kazes- ocekujemo te sutra u duksu sa natpisom tipa”Hvala ti sto postojis”.