Preventivni pregledi počeli opet

LESKOVAC

Na sajtu grada Leskovca je objavljeno da su pet organizovani preventivni pregledi .

U objavi se navodi da ih organizuju grada Leskovac, Opšta bolnica i Dom zdravlja ali s ene navodi da li ih vrše zaposleni u ove dve ustanove ili aktivisti SNS koji čekaju na posao.

U subotu su preventivni pregledi organizovani u selima Robin Del, Migalovce, Vojinci i Košarsko.

Navodi se u objavi da je “Merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi imalo prilike da proveri 110 stanovnika ovih mesnih zajednica”.

Akciju su , kažu “i ove nedelje” podržali stručni radnici i direktor Centra za socijalni rad koji su obišli 20 domaćinstava i pojedinaca ” u stanju socijalne potrebe”.

Nije poznato da li će im pomoći jer ova ustanova ne pomaže ljudima, bez obzira na “socijalne potrebe” koji imaju bilo kakvu i bilo koliku nekretninu na svoje ime.

Malo je verovatno da ljudi po ovim selima/zaseocima nemaju ni kućerak ni brazdu zemlje a to ih isključuje iz mogućnosti za pomoć Centra za socijalni rad.

U nedelju su preventivni pregledi organizovani u Gornjoj i Donjoj Kupinovici, Stupnici i Piskupovu.

Sprovedena je akcija merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi koja je obuhvatila 118 stanovnika ovih mesta, navodi s ena zvaničnom gradskom sajtu..

Stručni radnici i direktor Centra za socijalni rad i ove nedelje podržali su akciju i obišli 22 porodice i pojedinaca iz tog kraja koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, dodaje se u objavi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare