Opštinski odbor Narodne stranke u Trgovištu o aferi prisluškivanja u Domu zdravlja

TRGOVIŠTE

Narodna stranka u Trgovištu od svog osnivanja se duboko bori za demokratsko utrmeljeno načelo slobode građana.

Međutim, poslednji događaj u Domu zdravlja u Trgovištu, koji su prenele Večernje novosti, i ekspresno preuzeli drugi mediji i portali, jasno nameće pitanje, JESMO LI MI SLOBODNI i ZAŠTIĆENI GRAĐANI??? saopštila je ova stranka.

“Špijuniranje zbog politike ili ljubavnih afera? Nesvakidašnji afera prisluškivanja u Domu zdravlja u Trgovištu.

U jednoj od prostorija Doma zdravlja Trgovište pronađena je “bubica” za prisluškivanje zaposlenih.

Uređaj za snimanje i prenos razgovora pronađen je slučajno, tokom kvara na vodovodnoj instalaciji. Zaposleni su pozvali vodoinstalatera, koji je tokom zamene cevi pomerio ogledalo smešteno iznad labavoa.

Uklanjanje ogledala pred očima nekolicine zaposlenih u Domu zdravlja u Trgovištu, ogolilo je dobro skriveni uređaj. Otkriće “bubice” izazvalo je veliko uznemirenje među zaposlenima u Domu zdravlja Trgovište. ” – prenose Večernje novosti.

Narodna stranka u Trgovištu zahteva da nadležni organi MUP R Srbije i Tužilaštvo sprovedu hitnu istragu, u cilju rasvetljavanja svih okolnosti i aktera nemilog događaja, kako bi javnost bili sigurni da država jasno stoji na strani pravde i slobode njenih građana i svih zaposlenih u javnim i državnim institucijama.

Pre svega iz razloga što se ova pojava odnosi na veoma osetljive podatke zaštićene medicinskom doktrinom i podatke o zdravstvenom stanju svih pacijenata.

Takođe, očekujemo i reakciju Poverenika za zaštitu podataka, gospodina, Milana Marinovića, čija je Ustavna i zakonska obaveza da štiti privatnost i slobodu građana, i obavesti javnost o tome. Kao i zaštitnika građana (“ombudsmana”) koji štiti prava građana i kontroliše rad organa državne uprave, organa nadležnog za pravnu zaštitu imovinskih prava i interesa Republike Srbije, kao i drugih organa i organizacija, preduzeća i ustanova kojima su poverena javna ovlašćenja.

Plašimo se da ovakav pojava nije usamljena u Domu zdravlja Trgovište, već da postoji i u drugim državnim ustanovama i institucijama u Trgovištu pa i celoj Srbiji .

Verujemo u državne organe da neće ostati nemi na ovaj skandalozni i opasan čin, kako možda očekuju oni koji stoje iza afere “nezakonitog video i audio snimanja i prisluškivanja”, navodi se u saopštenju Narodne stranke iz Trgovišta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare