Preventivni pregledi na glavnom šetalištu

VRANJE

Apotekarska ustanova „Vranje“ povodom manifestacije „Dani Vranja“  organizovala je akciju besplatnih saveta, promocije preparata i merenja nivoa šećera u krvi.

Vranjanaci su bili zainteresovani za proveru svog zdravlja, tako da je odziv bio veliki. Za dan i po bilo je preko 600 lica. Merenjem pritiska i nivoa šećera u krvi, poseban akcenat stavljen je na rano otkrivanje dijabetesa kao vodećeg uzročnika mnogih komplikacija.

Štandove Apoteke na glavnom šetalištu u centru grada, gde se održava preventivna akcija zaštite zdravlja stanovništva od dijabetesa obišli su gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik zadužen za zdravstvo Miroljub Stanković.

Bila je to prilika da gradonačelnik razgovora sa građanima o njihovim potrebama u pogledu dostupnosti farmakoloških preparata u Apoteci „Vranje“ čiji je osnivač Grad.

On se interesovao i za sveukupno stanje ove Zdravstvene ustanove i u pratnji direktorke Apoteke Ivane Kostić obišao je prostorija glavne apoteke.

Milenković je konstatovao da su zahvaljujući lokalnoj samoupravi stvoreni uslovi za dalje nesmetano funkcionisanje gradske apoteke i da je zalaganjem gradskog rukovodstva stabilizovano finasijsko stanje ove zdravstvene ustanove.

Zbog velikog interesovanja ova akcija će biti organizovana i u nedelju od 9 do 13 sati i od 18 i 30 do 20 i 30 časova, kaže direktorka Kostić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare