Preševo: Pisali razglednice Vulinu

PREŠEVO

Odbor za ljudska prava  sproveo je  u subotu, dana 30. jul 2016, uličnu akciju u okviru koje su gradjani Preševa ispisivali svoje zahteve na razglednicama namenjinim Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Aktivisti Odbora za ljudska prava su na improvizovanom štandu u glavnoj ulici u Preševu  delili razglednice sa natpisom ““Moje je  pravo na promenu, a ne na pomak”.

Najveći broj poruka odnosi se na ostvarivanje socijalnih prava, prava na materijalnu pomoć i usluge socijalne zaštite.

Na ovaj simboličan način, Odbor za ljudska prava je podsetio nadležne institucije, u ovom slučaju Ministarstvo  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije,  na obaveze koja je  država poslednjih 15 godina preuzela vezano za integraciju albanske zajednice, a koja su direktno  vezana za  nadležnosti ovog ministarstva.

Prava na novčanu socijalnu pomoć,dodatak za pomoć i negu drugog lica (takozvana tuđa nega i pomoć),  pomoć za osposobljavanje za rad, pomoć u kući,stanovanje uz podršku, smeštaj u drugu porodicu ili ustanovu socijalne zaštite i slično su ljudska prava  koja jesu odgovornost države, ona ih mora štititi i osigurati njihovo poštovanje i primenu.

Presevo akcija
Do  sada je popunjeno više od 500 razglednica koje će biti poslate  ministarstvu.

Realizovana ulična akcija je deo projekta  “Jačanje kapaciteta na jugu Srbije kroz integraciju albanske zajednice”, koji se realizuje uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Naša pisma će završiti u košu
Naša pisma će završiti u košu
7 godine pre

Mogu građani da mu pišu kolko hoće. On radi 28h dnevno i nikako neće moći da stigne da pročita sve to. Mada, lično mislim da je njemu sasvim svejedno kakvi su na vlasti u tamo nekom Leskovcu.

boban
boban
7 godine pre

Molim opoziciju Leskovca da organizuje za gradjane Leskovca punkt u centru grada da i mi ispisujemo Vucicu sta sve gradonacelnik radi po Leskovcu, kako zloupotrebljava funkciju, sluzbene privilegije, kako direktori i od kojih preduzeca ga podrzavaju, da posaljemo spisak za nepotizam sa clanovima familija na budzetu, da vidi slike kuca koje je imao pre, a koje tokom vrsenja vlasti, da vidi Vucic koje kadrove ima SNS na celu preduzeca, kako se trguje sa funkcijama, kakve interesne veze krije SNS u Leskovcu. Napisacemo pisma, nisu samo Arsici pismeni da salju koverte za Beograd. Umemo i mi po tri recenice da ispisemo. Pisacemo u Beograd dok ne svate
kakve prevarante imaju u Leskovcu.