Prepirke na sednici Skupštine opštine Bujanovac

BUJANOVAC

 

Na četvrtoj sednici Skupštine opštine Bujanovac,  koja je održana danas, odbijeni su  predlozi  dopune dnevnog reda  odbornika SNS  Nenada  Mitrovića koji je  tražio da Nacionalni savet Albanaca podnese izveštaj o trošenju finansijskih sredstva koje dobija iz opštinskog budžeta, zatim odbornika Miodraga Milković koji je je zatražio da se rebalansom budžeta planira izdvajanje novca za video nadzor na gradskom trgu I  ulicama Bujanovca , I odbornika Trajko Trjaković koji je tražio raspravu o  ksenofobiji.

Milković i Trajković su takodje u opozicionoh odborničkoj grupi oko SNS.

Nakon dva sata rasprave dnevni red je usvojen bez  ovih ačaka.

Predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi, obraćajući se Mitroviću, rekao je da traženje izveštaja Nacionalnog saveta “sada” izgleda tendeciozno.

On je istakao da svi korisnici budžeta mediji, sportski klubovi, nevladin sektor pa I Nacionalni savet ubuduće će morati da podnesu  izveštaje o trošenju novca iz budžeta.

On se obratio I Trajkoviću objašnjavajući mu šta znači reč ksenofobija I upitao ga gde postoji strah od nekoga odnosno strah od nepoznatog. Zatražio je da uozbilje rad sednice I da ne dižu bezpotrebne tenzije.

Kamberi se žustro obratio odborniku Mitroviću nakon njegove uvrede upućene  predsedniku Skupštine Jonuzu Musliju .

”Tražiću promene odredbe , zbog nepoštovanja pravila ponašanja”, kazao je Kamberi.”Ja molim za manir lepog ponašanja na sednici “. Mitrović  je kazao da  mu predsednik Skupštine Musliju nije dao reč pre usvajanja dnevnog reda što nije po pravilniku  I nakon njegove diskusije,  u kojoj je spomenut,  nije dobio reč što je takođe, rekao je Mitrović,  nepoštovanje I uvreda.

”Zato poslovnik o radu treba da važi za sve nas. Zalažemo se za multietničnost a ispada da se Srbima ne daje reč, Svako ima pravo da govori I iznese svoj stav”, rekao je Mitrović.

Na sednici je usvojen I  finansijski i izveštaj o radu Doma zdravlja za 2016-u godinu  i početni likvidacioni izveštaj JP “Direkcija za izgradnju” .

Predstavnici opozicione Demokratske partije Nagipa Arifija napustili su sednicu.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare