Preminuo prvi urednik RTS dopisništva u Nišu

NIŠ

Đorđe Radošević, doajen televizijskog novinarstva i prvi urednik Dopisništva RTS-a u Nišu preminuo je juče u 82. godini života. Opelo će biti održano u prisustvu porodice i prijatelja na Novom groblju u Nišu u petak 12. septembra u 13 časova, a sahrana će biti od 1

Đorđe je prve svoje priloge i reportaže objavio, već u eksperimentalnom programu Televizije Srbije 1962., i danas se pamti serija njegovih priloga o odronu na Visočici kraj sela Zavoj na Staroj planini i akumuliranju današnjeg Zavojskog jezera. Njegove reportaže, kojima je bio sklon, iz Norveške, Poljske, Čehoslovačke i Austrije, spadaju u red boljih osvarenja RTS-a. Pored revnosnog i redovnog izveštavanja iz Niša i regiona, ali i iz drugih krajeva Srbije i Jugoslavije, snimao je i tematske priloge, koje je odlikovao ozbiljan i nadahnut pristup, ali i smisao za problematizovanje brojnih pitanja svakodnevnog života.

Bronzanu povelju na somborskom Interferu dobio je 1998. za reportažu “Na putu kući”, a 2001. srebrnu medalju za reportažu “Gostuša”. Iza sebe je ostavio suprugu Danku i sina Đorđa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare