Preminuo profesor doktor Žarko Spasić

BEOGRAD-LESKOVAC

Posle kraće i teške bolesti preminuo je profesor doktor Žarko Spasić.

Profesor Spasić je rodjen 15. april 1945.godine u Leskovcu.Završio je Gimnaziju u svom rodnom gradu.Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu.Magistrirao je i doktorirao na istom fakultetu .
Bio je redovni profesor na Mašinskom fakultetu u Beogradu na kome je obavljao jedno vreme i funkciju dekana.Bio je prorektor Univerziteta u Beogradu.Predavao je i na fakultetima u inostranstvu u okviri medjufakultetske saradnje. Bio je , itzzmejdu ostalog, i član Saveta OTPORA
 Izmedju ostalih dobio je i Oktobarsku nagradu grada Beogarda kao i plaketu HEROJA OTPORA 1998. godine.Saradjivao je sa privredom. Poslednjih godina se intenzivno bavio svojim rodnim gradom Leskovcem.Napisoa je nekoliko knjiga o leskovačkoj Gimnaziji.
Napisao je seriju priča o uspešnim leskovčanima koje je leskovački nedeljnik Nova Naša reč, jedini štampani medij južno do Niša, objavila jkao serijal pod zajedničkim nazivom  “Leskovčani beogradske dijaspore”.Najveći broj tih priča prenele je i Regionalna informativna agencija JUGpress.

Komisija na konkursu za kulturu grada Leskovca je pre nekoliko godina odbila da odobri sufinasiranje projekta koji je predvidjao izdavanje knjige od ovih i novih priča o leskovčanima rasutim po svetu koje je profesor Žarko Spasić pripremao.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Profesor dr. Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Profesor dr.
Gost
Profesor dr.

Zasluzio je Oktobarsku nagradu i u svom rodnom gradu Leskovcu..ali…

Проститутки Бишкека