Preminuo novinar Miloš Lukić od posledica korone

ČAČAK


Dugogodišnji novinar iz Čačka Miloš Lukić preminuo je u 35. godini od posledica koronavirusa.

Miloš Lukić preminuo je u bolnici “Dragiša Mišović”.


Lukić je karijeru započeo na čačanskoj televiziji TV Galaksija 32, radio je kao dopisnik, a potom kao novinar i urednik novinske agencije Fonet.

Poslednjih nekoliko godina bio je osnivač i vlasnik novinske agencije MNA, svakodnevno izveštavajući o najvažnijim događajima.

Lukić je, kao diplomirani novinar, karijeru započeo u čačanskog televiziji Galaksija, odakle prelazi u Beograd, gde je učestvovao u pokretanju i razvoju multimedijalne produkcije FoNeta.

Uprkos mladosti, pokazao se i dokazao kao vrhunski profesionalac, savestan i predan poslu, koji je neumorno i odgovorno radio sa velikom ljubavlju prema novinarstvu.

Kreativan, preduzimljiv i požrtvovan, dobri čovek Miloš Lukić, bio je omiljen u redakciji FoNeta, u kojoj je sa koleginicama i kolegama uspostavio prijateljske odnose bezrezervnog ličnog i profesionalnog poverenja.

Iz FoNeta se vratio u rodni Čačak, gde je jedno vreme radio na informativnom portalu “Glas Zapadne Srbije”, da bi se potom osamostalio i osnovao nezavisnu multimedijalnu novinsku agenciju MNA, zasnovanu na poštovanju prava i etičkog kodeksa.

Miloševa agencija se pridržavala najviših standarda novinarske profesije i svakodnevno emitovala vesti, fotografije i video sadržaje iz Srbije, regiona i sveta.

Redakcija FoNeta duboko žali zbog preranog i iznenadnog odlaska Miloša Lukića, pred kojim je stajala blistava novinarska budućnost. Za profesiju to je veliki gubitak, posebno za mlađe generacije novinara u Srbiji. Agencija i svi njeni zaposleni i saradnici saosećaju u bolu porodice i familije Lukić, kojima izražavaju najiskrenije saučešće. FoNet će trajno čuvati sećanje na Miloša Lukića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare