Preminula radnica koju su otpustili iz italijanske firme u Loznici

BEOGRAD

Radnica Marija Stakić (43), majka troje dece koja je nedavno nakon 15 godina staža proglašena tehnološim viškom u pogonu italijanske firme Valy d.o.o. u Loznici, preminula od posledica visokog krvnog pritiska i moždanog udara, saopštili su danas Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

“Ona je prva žrtva zdravstvene posledice nastale nakon nehumanog i nezakonitog kriterijuma kojim je  izvršena selekcija tehnološkog viška i otpuštanja radnica u italijanskoj kompaniji „Golden Lady“, koja se bavi proizvodnjom čarapa, ženskog i muškog rublja, navodi u saopštenju “Sloga”, naglašavajući da preminuloj radnici “niko iz Valija nije verovao da ima zdravstvenih problema”.

Mislili su da glumi, zbog čega je bila izložena diskriminaciji, premeštanju iz pogona u pogon, a kada je zatražila da  bude oslobođena treće smene, otpuštena je iako je i ranije imala ozbiljnih povreda na radu u toj kompaniji poput povrede ligamenata – tetiva za mašinom na kojoj je radila.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su, uz izrae saučešće porodici preminule radnice, pozvali sve poslodavce širom Srbije “da ne slede nehumano ponašanje kompanije ‘Valy”, ističući d je smatraju “direktno odgovornom” za “naglo razboljevanje i preranu smrt” otpuštene radnice.

 Marija Stakić biće sahranjena danas u 13 časova na lozničkom groblju u Lipničkom šoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare