Preminula nekadašnja direktorka “Naše reči” Verica Batorević Božović

LESKOVAC

U Leskovcu je preminula nekadašnja direktorka leskovačkog nedeljnika “Naša reč”.

Verica Batorević Božović rođena je u Leskovcu (1947). Završila je Pravni fakultet u Beogradu, ali profesionalno se iskazala u novinarstvu, publicistici i pisanju. Bila je direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Naša reč“, glavni urednik lista za književnost, umetnost i kulturu „Pomak“, glavni i odgovorni urednik časopisa „Naše stvaranje“ i predsednica Udruženja pisaca opštine Leskovac. Radila je i kao profesor novinarstva u Leskovačkoj gimnaziji, gde je sa učenicima uređivala časopis leskovačkih gimnazijalaca „Mi“. Bila je dopisnik Ekspres politike, Komunista, Televizije Srbije, Sveta, stalni saradnik Radio Leskovca…

Povodom 30 godina rada u novinarstvu, 2001. godine, objavila je knjigu zapisa o ljudima „Život piše priče“. Drugu knjigu „Putopisi“ izdala je 2004. godine, 2009. godine i zbirku pesama „Tragovi opstajanja u vremenu“.

Član je Udruženja pisaca opštine Leskovac, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju i Udruženja novinara Srbije. Dobitnik je više priznanja, među kojima Oktobarske nagrade Leskovca, Zlatne značke SSRN Srbije i Plakete Jablaničkog upravnog okruga za doprinos razvoju kulture i drugih odličja.

Sahrana Verice Batorević – Božović biće u petak,  31. decembra, u 12 časova, na Špitaljskom groblju u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare