Preminula bivša direktorka Gimnazije Olgica Miletić

LESKOVAC

Profesorka psihologije i  nekadašnja direktorka leskovačke Gimnazije Olgica Miletić preminula je danas u šezdeset trećoj godini života.

Bila je direktorka Gimnazije posle petooktobarskih promena.

Brojne generacije učenika leskovačke Gimnazije pamtiće je kao vrsnog profesora koji je u mnogima probudio interesovanje i ljubav prema psihologiji .

 

Njihova “psihološkinja” Olgica zavrsila je  psihologiju u Nišu a da nije pala ni jedan ispit.
Odmah posle diplomiranja se zaposlila.
Kao direktorka  promenila je ime leskovačke gimnazije iz “Stanimir Veljkovic- Zele”  u “Gimnazija” da bi se znalo da deca zavrsavaju “školu koja drži do obrazovnog nivoa kao sto joj ime kaže”.
Sva njena pažnja bila je  usmerena na djake i njihovo obrazovanje i kreativni izraz i van nastave.
Dozvolila  je deci da grafitima ukrase dvorište  svoje škole .
Ona je, kao direktorka, izmedju ostalog, sredila dvorište, ogradu.
Bila je beskompromisna u borbi za vrednosti i kvalitet nastave. Beskompromisna u svim ličnim borbama. Okružena do zadnjeg dana ogromnom ljubavlju svoje dece, uspešnih mladih ljudi, sin pravnik, ćerka psiholog.
Kad je stav prema deci i vaspitanje u pitanju, i profesionalno i lično, istrajavala je u tome da je jedino ljubav koju im pružamo važna i da je jedini način vaspitavanja lični primer i podsticanje svih oblika pozitivnog ponašanja.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
postovanje
postovanje
6 godine pre

Steta sto niste objavili presek, da nesto naucimo, kad je gimnazija osnovana, ko je njen prvi direktor, koja po redu je direktor bila gospodja Olgica, zatim neke prekretnice kao zenska, realka, ako je bila ili ako nije onda usmereno u doba Suvara, potom smerovi, odeljenja, ali i priznanja kao sto su eminentni strucnjaci sirom sveta, mozda neki fizicar, farmaceut i tako, a bilo ih je nije da nije, mozda neko i iz njene generacije, za vreme njenog direktorovanja jeste sebe izdvojio rezultatima tadasnjim i kasnije na fakultetu, u struci. Vaznost ove gospodje i jeste sto je direktoroala gimnazijom, a mnogi ne znaju sta je nasa gimnazija. Oprostite na sugestiji.
Neka pociva u miru….

Baki
Baki
6 godine pre

Draga profesorka pocivajte u miru.