Da li Leskovcu preti i epidemija gripa?

LESKOVAC

 

Da li nam, pored epidemije malih boginja, preti još jedna?  Za sada još ne, ali obzirom na to da broj zaraženih virusima gripa raste, pitanje je kako će narednih dana reagovati  Zavod za javno zdravlje.

Pre dva dana Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je dobio pisani izveštaj sa Instituta za imunologiju I virusologiju „Torlak“ da je kod dva lica sa ove teritorije laboratorijski potvrđen virus gripa Influenza B.  Obolele osobe su na ambulantnom lečenju.

Prema jučerašnjem izveštaju,  kod jedne osobe laboratorijski je potvrđen virus gripa Influenza A(H1N1) koje je, zbog komplikacija, hospitalizovano na Infektivnoj klinici u Nišu.

U petoj nedelji izveštavanja, na teritoriji Jablaničkog okruga,  ukupno je prijavljeno 590 slučajeva obolelih od gripa ili oboljenja sličnih gripu, što je gotovo četvorostruko veći broj u odnosu na proteklu nedelju.

 Najviše je zahvaćena populacija u uzrasnoj grupi od 30-64 godina starosti , a potom  uzrasna grupa od 5-14 godina starosti, odnosno predškolska I školska deca.

Najveći broj obolelih registrovan je u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare