Premijerka ne zna da li „Geox“ odlazi iz Vranja

VRANJE

„Kompanija „Geox“ ima ogromne probleme oni su u velikoj meri prouzrokovani korona krizom. Drugi problem je to što je „Geox“ jedan od onih investitora koji su radno intenzivni i gde se veliki deo troška njihovog poslovanja svodi na plate radnika“, rekla je danas u Vranju predsednica Vlade Ana Brnabić.

„Kada smo krenuli da podižemo i oporavljamo Srbiju od 2014 i kada je nezaposlenost bila preko 25 posto, znali smo da moramo da se oslonimo na radno intenzivne investicije kako bismo smanjili nezaposlenost i kako bismo izgradili kredibilitet dobre investicione destinacije.

Sa ovom kompanijom pregovori su počeli još 2011. godine i „Geox“ je realno došao u Srbiju jer smo mi bili destinacija koja se promovisala kao okruženje jeftine radne snage.

Kako bude rasla prosečna plata i minimalna zarada, a raste svake godine značajno,  imaćemo problem da će se fabrike tipa „Geox“ polako seliti ka onim zemljama koje imaju niže plate i jeftinije radnike. Kad budu takve kompanije odlazile, a odlaziće sigurno, mi ćemo imati nove investicije, bolje plate, radnike neće držati na minimalcu. Mi ćemo biti tu da se oni zamene novim investitorom, a imamo i najave proširenja nekih trenutnih investicija u Vranju, tako da ljudi neće ostajati bez posla“ rekla je premijerka.

Brabić je dodala da u ovom trenutku nema sto odsto potvrđenu informaciju da „Geox“ odlazi iz Vranja, ali ako budu odlazili to je nešto što je i očekivala i od drugih investitora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare