Preduzeće ”Srbijavode” finansira proširenje korita reke Jablanice u Priboju

LESKOVAC

Korito reke Jablanice kod Priboja, u dužini od jednog kilometra, biće prošireno za pet metara, a radove, vredne 15 miliona dinara, izvodi Preduzeće ”Mehanizacija” iz Vlasotinca.

“Svedoci smo, nažalost, majskih poplava proteklih godina, a i sinoć je na Leskovac i okolinu pala velika količina kiše. Iz tih razloga, lokalna samouprava konstantno ulaže u čišćenje i uredjenje vodotokova II reda. Reka Jablanica spada u vodotokove I reda, koji su u nadležnosti Preduzeća Srbijavode”. I sami vidite koliki su nanosi pored mosta, a svi ovi nanosi sa kojima se ”bori” buldozer, u reci su se decenijama taložili, rekao je, prilikom obilaska radova u Priboju” , gradonačelnik Goran Cvetanović.

Grad Leskovac je od 2o12. godine do sada, u sanacije vodotokova drugog reda, uložio preko 4o miliona dinara, a u 2o18., za ove svrhe je opredeljeno šest miliona.

“Čitav tim ljudi, na čelu sa Dejanom Cakićem i Bobanom Sokolovićem, do sada je uradio veliki posao: posle napornog sedmodnevnog rada, Pečenjevce je sredjeno, kanali i ulice očišćeni, a ekipe će se sada dislocirati u Čekmin, kako bi se na tom terenu raščišćavale posledice nedavnih poplava.

Proširenje korita Jablanice kod Priboja, sa 2o na 25 metara, finansira Preduzeće ”Srbijavode”, a radovi bi trebalo da budu završeni za 45 dana.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare