“Nevena” na prodaju

LESKOVAC

Za hemijsku industriju Nevena, koja je u stečaju od kraja 2015. godine, traži se novi vlasnik.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je po prvi put prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica i to javnim nadmetanjem koje će biti održano 22. juna.

Za više od 270 miliona dinara, na koliko je procenjena vrednost leskovačke hemijske industrije, novi kupac postaće vlasnik objekta Kozmetika ukupne neto korisne površine 6.698 m2 u ,dve proizvodne hale, ambulante i poslovnog prostora, trafostanice i kompresorske stanice.

Među imovinom stečajnog dužnika su i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina u Novom Beogradu, građevinsko zemljište u Leskovcu, a novi vlasnik preuzeo bi i 100% udela u zavisnom društvu DP Nevena Trejd, žigove i licence, te opremu i zalihe Nevene.

U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika potvrđuju da je reč o prvoj prodaji leskovačke Nevene kao pravnog lica.- Oglas je objavljen danas, a rok za učešće u postupku je 15. jun

Kompanija Nevena&All Me Cosmetics, Slobodanke Vlajčić, podsetimo, preuzela je nakon stečaja leskovačke Nevene, proizvodne pogone ove hemijske industrije i obnovila proizvodnju kozmetike, u kojoj je sada zaposleno pedesetak radnika.

Pogoni u kojima je nakon stečaja obnovljena proizvodnja i gde se i sada proizvodi su pod zakupom, su deo “paketa” koji će biti prodat uz Nevenu. Na pitanje šta će biti sa ovom proizvodnjom, u Agenciji kažu da je pitanje zakupca regulisano odredbama Zakona o stečaju.

– Ugovor o zakupu prestaje danom prodaje usled promene zakupodavca. Da li će proizvodnja biti nastavljena, kada i kom obimu zavisi od novog vlasnika.

Leskovačka Nevena, nekada je imala 800 zaposlenih. Fabriku je 2007. godine kupila bugarska firma Bulcvet, a Agencija za privatizaciju raskinula je privatizaciju 2010. godine, jer vlasnik nije ispoštovao obaveze iz ugovora o kupovini. U stečaju je od decembra 2015. godine.

Početkom ove godine, podsetimo i to, deo imovine hemijske industrije Nevena u stečaju u kojima se ne odvija proizvodnja, prodat je leskovačkom preduzeću W-Kargoles.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare