Predstavom “Naš Odisej” počinje Nišvil džez teatar

NIŠ

Predstavom “Naš Odisej”, u režiji Karoline Spaić, Beograđanke koja živi u Holandiji, i izvođenju “Zid teatra” iz Amsterdama, večeras će u 20 časova biti otvoren festival Nišvil džez teatar. Predstava će biti izvedena na potezu od ulaza u Tvrđavu do Amfiteatra na keju.

Pored glumaca “Zid teatra” u predstavi učestvuju i glumci i plesači iz Niša, a specijalni gost je Dragana Jovanović, glumica niškog Narodnog pozorišta. Karolina Spaić skoro tri decenije vodi “Zid teatar”. Priliku da vidi predstavu “Naš Odisej” do sada je imala publika u Grčkoj, Italiji i Holandiji.          

Večeras će, u 22 časa ispred Salona 77, biti izvedena i predstava “Čudan”, brazilske rediteljke Eveline Kosta.

 Sutra su na programu “Hleb lutke”, u režiji T. D. Nito, Mediteranske glumačke akademije iz Italije (ispred Salona 77, od 19 i 20 časova) i “Saligia” u režiji P. Ristovski, beogradske trupe “Ludum Ludum” (Amfiteatar, 22 časa).

 Osmog avgusta biće izvedeni “Ljubavni kavez”, u produkciji “Strim dens kompanije” iz Sofije, čiju ideju i koreografiju potpisuje F. Milanov (Amfiteatar, 20 časova) i “Bluz za alt saksofon”, autorski projekat A. Filipi iz Tirane (Salon 77, 22 časa).

          Devetog avgusta publika će moći da pogleda “Piti Peta Hofen šou” pozorišne trupe iz Tuluza (Francuska), u režiji S. Pelata(Salon 77 do Džez muzeja, 20 časova) i predstavu “Fantom opere”, koju režira direktor “Nišvila” Ivan Blagojević, a radi se u koprodukciji Art centra “Polifonija” iz Severne Makedonije i Nišvil fondacije (Amfiteatar, 22 časa).

           U žiriju koji će ocenjivati predstave biće Ana Tasić, Aleksandra Glovacki i Franko Ungaro, gost iz Italije.

           Od 12. do 15. avgusta najavljen je pozorišni program za decu, u okviru koga će biti izvedene predstave “Zaljubljene cipele” Lutka scene Pepino iz Niša, “Put oko sveta” Studija Abiliti iz Niša, “Ja imam talenata” i “Crveni nosić” Pan teatra iz Beograda.

              Nišvil džez teatar je prateći program džez festivala Nišvil koji ove godine traje od 6. do 15. avgusta. Glavni muzički program biće održan od 12. do 15. avgusta.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare