Predstavnici Srba iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa sa ministarkom državne uprave

BUJANOVAC-PREŠEVO-MEDVEĐA

Predstavnici Srba iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa razgovarali su danas sa ministarkom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marijom Obradović o aktuelnoj situaciji u ovim opštinama, kao i o realizaciji projekata kojima bi se poboljšao život svih građana u njima, podstakla lokalna ekonomija, zapošljavanje, osnažilo žensko preduzetništvo, ali i podstaklo rađanje i ostanak Srba na ovim prostorima.

Na sastanku je bilo reči o saradnji sa Koordinacionim telom Vlade za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, ulaganjima u lokalnu privredu i poljoprivredu, kao i o projektima međuopštinske saradnje, posebno imajući u vidu da izabrani predstavnici Srba u opštinama Preševo i Bujanovac, ne učestvuju u radu lokalnih vlasti, i to ne svojom voljom.

Obradović je rekla da će rado posetiti sve tri opštine na jugu Srbije i lično se na terenu upoznati sa situacijom, i pozvala na direktne kontakte i razgovore sa predstavnicima Albanaca u ovim sredinama.

Ona je podržala inicijativu povezivanja jablaničkog i topličkog okruga kroz međuopštinsku saradnju Medveđe, Lebana i Bojnika, koja je najavljena za januar sledeće godine.

Sastanku sa ministarkom Obradović prisustvovali su Boban Pavlović i Miodrag Milković odbornici opštine Bujanovac i narodni poslanik Nenad Mitrović, Branko Trajković i Dragan Nedeljković odbornici opštine Preševo i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare