Predstavljene knjige ,,U hodu me uhode” i ,,Zapisano”

VLASOTINCE

U okviru Leta u Vlasotincu u petak su u dvorištu Kulturnog centra publici predstavljene knjige ,,U hodu me uhode”, Dragana Veličkovića i ,,Zapisano”, Jovana Dimitrijevića.
Ovo poetsko-muzičko veče je počelo pesmom “Ja ću i dalje da ti pišem pesme”, dok su u nastavku programa, pored autora, njihove pesme kazivale i pesnikinje Gorica Doderović i Svetlana Stoiljković.
Knjiga poezije ,,U hodu me uhode” je treće samostalna zbirka poezije Dragana Veličkovića koga su pojedini književni kritičari nazvali čuvarem srpskog jezika. Vlasotinačka publika je ovog pesnika, slikara i kantautora upoznala prošle godine tokom predstavljanja knjige “Ne hlebu i vodi”.

  • Sve prođe samo zapisane riječi ostaju, a posebno, one starostavne-stihotvoreće od kojih nastaju pjesme koje i kada godine minu budu lijek srcu i melem duši. Pjesnik biva, rađa se, a ne postaje trudom i pukom željo. Knjiga ,,U hodu me uhode”, upravo je riznica srpske baštine riječi i zaostavštine koju su njegovali naši preci i ostavili nam kao bogato nasleđe – zapisao je o trećoj knjizi Dragana Veličkovića književnik Aćim Todorović.
    Nakon knjige priča i aforizama ,,Ja samo nešto da pitam” Jovan Dimitrijević je nedavno objavio novu zbirku.
  • Ova zbirka donosi još jednu novinu. Do sada smo autora upoznali kroz kratke priče i aforizme, ovde ga srećemo i kao pesnika kome je svakako svojstven ritam bogat osećanjima. Njegovo dugogodišnje bavljenje muzikom je svakako doprinelo melodičnosti lirskih pesama koje stvara – reči su filologa Maje Milić o knjizi ,,Zapisano”.
    Jovan Dimitrijević piše o svakodnevnom životu, o običnim ljudima i njihovim brigama, odlikuje ga žanrovska i tematska raznolikost. On komponuje, svira gitaru i pomalo peva. Autor je preko osamdeset kompozicija.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare