Predstavljena monografija „Milena Dravić ili ključ snova“

VRANJE

U okviru pratećeg programa Festivala “Borini pozorišni dani“ u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju održana je promocija monografije „Milena Dravić ili ključ snova“.

Ovo delo predstavlja svedočanstvo o poznatoj srpskoj glumici, koja se ostvarila igrajući u 170 filmova i 12 predstava, brojnim TV dramama, serijama i emisijama.

Monografiju, čiji je autor Anita Panić, čini sedam poglavlja u kojima se analitično i s puno arhivske građe rasvetljava bogata filmska, kao i uspešna televizijska i pozorišna karijera Milene Dravić, jedne od najvećih filmskih glumica Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Monografija sadrži i mnogobrojne fotografije iz bogate karijere poznate glumice.

O njoj u knjizi govore slavni glumci, kostimografi, filmski radnici…

Iako je igrala u malo pozorišnih predstava, nosilac je brojnih priznanja, od kojih je jedno dobila upravo u Vranju 1988. godine, na „18. Borinim pozorišnim danima“ za najbolju žensku ulogu u komadu „Ćelava pevačica“.

Na promociji su prikazane i autentične fotografije koje je glumica ustupila Aniti Panić, a koje do sada nisu objavljivane.

Knjiga „Milena Dravić ili ključ snova“ je nastajala u periodu dok je glumica bila jako bolesna, ali uprkos tome dala je sve od sebe da učestvuje u njenoj izradi, rečeno je na promociji.

Anita Panić, poznata je kao TV autor, dokumentarista i pisac, a medijsku karijeru započela je u Radio Beogradu. Autor je brojnih emisija, dokumentarnih filmova i nekoliko dramskih tekstova, kao i monografije o Petru Kralju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare