Predstavljen Projekat rekonstrukcije paviljonskog dela Bolnice

VRANJE

Za dva meseca, nakon izbora izvođača i njegovog uvođenja u posao, krenuće radovi na rekonstrukciji starog, paviljonskog dela Opšte bolnice u Vranju, po principu „jedna zgrada jedna bolnica“, rakao je, u utorak, na konferenciji za novinare gradonačelnik Slobodan Milenković.

Ovaj veoma značajan i kompleksan projekat vrednosti je  skoro 1,45 milijardi dinara. Novac je obezbeđen preko Evropskog progresa i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Lokalna samouprava neće dati nijedan dinar, s obzirom da su pare kompletno obezbeđene, kazao je gradonačelnik i istakao da to smatra kao svoj lični i uspeh njegovih saradnika.

,,Rekonstrukcija podrazumeva grupisanje postojećih objekata sa dogradnjom novih, koji se oslanjaju na novi Hiruški blok i čine jednu celinu, „jedna zgrada jedna bolnica“. Radovima će biti obuhvaćeni i udaljeni objekti Infektivnog odeljenja i Dijalize. U planu je rekonstrukcija objekata Očnog odeljenja, Urologije, Ortopedije, stacionarnog dela Internog odeljenja, Radiologije i Laboratorije. Na Ginekologiji je planirana rekonstrukcija prvog sprata i prizemlja, gde će biti smeštena dnevna bolnica ginekološke ambulante, kao i prostor za otpust novorođenih beba“, rekao je gradonačelnik.

Milenković je dodao da će između objekata Ortopedije i Rentgena biti izgrađen prizemni objekat za potrebe prijemno specijalističkih službi površine 800 kvadratnih metara, u gde će biti smeštene sve polikliničke službe i dijagnostika.

„Sobe za bolesnike biće trokrevetne, svaka soba imaće svoj sanitarni čvor, centralni razvod medicinskih gasova, medicinsku signalizaciju i centralno zagrevanje i hlađenje. U planu je i izrada novih termo izolacionih fasada, zamena kompletne fasadne i unutrašnje stolarije i rekonstrukcija svih instalacija. Objekti Ginekologija, Hiruški blok, Očno, Urologija, Ortopedija, Interno, Rentgen, Laboratorija, Transfuzija, Neurologija, Apoteka i Dečje odeljenje biće povezani toplim horizontalnim i vertikalnim vezama-koridorima“, dodao je Milenković.

„Rok za završetak po ugovoru je 450 radnih dana. 

Glavni projektant Ranko Gušić iz projektnog biroa „Forma Antika“ iz Niša je istakao da je rad na ovom projektu bio veoma zahtevan, jer prostor za rekonstrukciju obuhvata površinu od 14.500 kvadrata za objekat Bolnice i 1.200 kvadrata za Infektivno odeljenje.

,,Predviđeno je da sve službe budu pod jednim krovom i da funkcionišu u skladu sa najvišim savremenim standardima“, naglasio je Gušić.

Na konferenciji su govorili i gradski većnik Miroljug Stanković i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Stajić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare