Predstavljen projekat “Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama”

LESKOVAC
U prostorijama Omladinskog kluba u Leskovcu  danas je predstavljen  projekat za mlade „Razvoj omladinskog preduzetništva u ruralnim sredinama“.

Projekat realizuje udruženje „Pokret mladih snaga“ Lebane, a partneri su Kancelarije za mlade iz Lebana, Bojnika i Medveđe i Nacionalna služba za zapošljavanje. KZM Leskovac pridružila u realizaciji projekta, koji, inače, finansira Ministarstvo omladine i sporta.
Ivan Jović, koordinator projekta, kaže da je ovaj projekat u okviru konkursa za programe i projekte sprovođenja ciljeva nacionalne strategije za mlade.

U okviru projekta nastao je „Vodič za uspešan početak biznisa“ koji daje prve osnovne infoprmacije mladima neophodne za pokretanje biznisa. Vodič je štampan na srpskom i romskom jeziku.
Aleksandra Stanković iz Centra za dobro upravljanje biznisom je rekla da će obuke trajati do maja meseca.
„Prvi deo obuke je vezan za razvoj biznisa, gde je cilj da mlade informišemo o početku biznisa, kreiranju biznis plana i svega onoga što je neophodno u početku. Zatim ćemo imati obuku za razvoj seoskog turizma, govorićemo o regulativama, mogućnostima, fondovima, itd., i na kraju će biti obuka za organsku proizvodnju. S obzirom da radansko područje ima dobre predispozicije za razvoj organske proizvodnje, biće par obuka i na tu temu. Učestvuju mladi od 15-30 godina.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
krotko do pare
krotko do pare
7 godine pre

A bre Ljiljo, koje se tepas s mrtvi. Sto i ti ko konkurencja ne krenes da pofaljujes komunalna preduzeca, da lepo pises o radnicima, da gi slikujes, dok pare ne dobijes. A onda raspali kako nista ne rade, kako jadni nemaju plate, ali ako slucajno i prime plate, tad da kazes, sram ih bilo, pa raspali po direktora, da je sramota, bruka, pa kad posluje s gubitak, a ti ga tad sazali, znaci sve moras u kontru da radis posle. Ali, sad, sad krotko, mirno jer umiljato jagnje jednog ovna sisa. A posle? Posle uglas svi koji ga glasaju a ti nazivaj ovcama, s pomocu demokracki botovi.