Predstavljen projekat ,,Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva“

VRANJE

U Vranju je održana konferencija na kojoj su promovisane aktivnosti za realizaciju projekta ,,Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva“.

Projekt predviđa nefinansijsku i finansijsku podrška za nezaposlene žene, vlasnice MSPP i preduzetnice sa teritorije grada Vranja.

Podrška se ogleda u edukaciji, mentorstvu, podeli najmanje 10 grantova i organizovanju sajma za dobitnice grantova.

,,Za realizaciju ovog projekta Vlada Srbije izdvojila je oko 4,5 miliona dinara, a grad Vranje blizu 500 hiljada. U toku je prva faza projekta koja se odnosi na Javni poziv koji je već raspisan“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Ona je podsetila da je grad od Vlade dobio još jedan projekat koji se odnosi na upoznavanje sa Evropskom poveljom za rodnu ravnopravnost na lokalnom nivou, kao i na edukaciju 30 žena iz marginalizovanih grupa, koje će imati obuku za pisanje biznis projekta.

Na skupu su u ime Regionalne razvojne agencije Pčinjskog okruga govorili projekat menadžer Igor Milošević, koordinator projekta Dušan Petrović i član projektnog tima Biljana Stojanović. Oni su predstavili projekat i planirane aktivnosti kao i uslove Javnog poziva i postupak popunjavanja obrazaca neophodnih za apliciranje u okviru navedenog poziva.

Projekat zajedno realizuju Grad Vranje i Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga doo Vranje, uz finansijsku podršku Vlade Srbije, odnosno Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare