Predstavljen Program promocije preduzetništva i samozapošnjavanja

VRANJE

Regionalna privredna komora Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga priredila je u Vranju prezentaciju „Programa promocije preduzetništva i samozapošnjavanja“.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa su 300 miliona  dinara.

Cilj je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata i podsticaj samozapošljavanja i doprinos održivom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u Srbiji. 

Program obuhvata sve ključne aspekte podrške neophodne za uspeh start-ap projekata, odnosno obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite partnera u projektu.

Obezbeđene su i garancije za kredite banaka partnera. Tu su i bespovratna sredstva korisnicima koji isplate kredit u iznosu od 20 odsto investicije.

Povoljni bankarski krediti u maksimalnom iznosu od 3,6 miliona dinara biće dodeljeni za finansiranje investicija, kao i za obrtna sredstva, uz povoljne uslove otplate i niže kamatne stope.

Reč je o sasvim novom vidu start-ap podrške preduzetnicima i samozapošljavanju, s obzirom da su u program uključene i poslovne banke, dok Privredna komora pomaže u implementaciji, kaže Branislav Popović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Program promocije preduzetništva i samozapošnjavanja sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, uz podršku Nemačke razvojne banke (KFW) i Privredne komore Srbije, kao implementacionog partnera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare