Predstavljen novi broj časopisa „Naše Vlasotince”

VLASOTINCE

Novi broj časopisa “Naše Vlasotince”predstavljen je u holu Gigine kuće u prisustvu autora priloga, predstavnika medija i saradnika. U opuštenoj i neposrednoj atmosferi, nakon uspešno obavljenog zadatka dostojnog svake pohvale, prisutni su imali priliku da čuju autore priloga.

Skup je otvorio urednik časopisa i direktor biblioteke Srba Takić. On je izrazio zadovoljstvo obavljenim poslom, ali i odzivom saradnika koji daju veliki doprinos opstanku časopisa.

  • Prvi broj je imao 16 strana, a jedanaesti, koji je danas pred nama, ima čak 32 strane. Vlasotince, dakle, zaslužuje da se o njemu piše i peva jer je ono samo po sebi jedna velika pesma – rekao je Srba Takić.

Po njegovim rečima, u časopisu su mesto našli mnogi prilozi koji nisu mogli biti objavljeni u predhodnom broju „Vlasotinačkog zbornika“. Pored autora, koji pišu od prvog broja ovog izdanja, sve više je i mladih saradnika željnih istraživanja Vlasotinca i okoline, važnih događaja i ličnosti.

O svojim prilozima, kao i o saradnji na pripremi govorili su: Đorđe Stojilković, Luka Krstić, Saša Stanković, Sandra Kocanović, Svetlana Pešić, Milka Krstić, Jovana Petković, Zoran Stojičić, Ivana Krstić, Predrag Davinić i Nikola Momčilović.

Uz pohvale što ovaj godišnjak izlazi duže od jedne decenije, našli su se i razni predlozi i mišljenja u vezi sa novim temama o kojima treba pisati, o idejama koje treba razvijati i podsticati njihova rešavanja kako bi se od zaborava sačuvalo što više događaja i ličnosti koji su obeležili istoriju našeg kraja. Predložene su i savremene teme kojima će biti ispisana neka nova istorija naše varoši. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare