Klovn i balerina na daskama koje život znače

VLASOTINCE

U organizaciji Kulturnog centra Vlasotince izvedena je ekološka baletsko-klovnovska predstava „Klovn i princeza“. Autori i izvođači predstave su glumica i balerina Tanja Damjanovski i baletski igrač Goran Jovanov. Predstava ima za cilj da kod dece podstakne razvoj ekološke svesti, sa porukom „Čistoća je pola zdravlja“.

-Naša predstava je zabavnog karaktera, pre svega. Sve u njoj se oslanja na klasičnu klavirsku muziku. Na taj način deca imaju kontakt sa nama i priliku da se upoznaju sa kulturom i balatskim pokretima. Oni tako uče kroz igru – kaže Tanja Damjanovski koja je, inače, osnovala Glumačko udruženje „Šareni suncokret“ koje sarađuje sa agencijom Ars longa.

Deca su danas istinski uživala u ovoj baletsko-klovnovskoj predstavi tokom koje su glumci sa njima pantomimom uspostavili interakciju. Orila se sala Kulturnog centra od smeha, dečjeg aplauza, došaptavanja glumcima. Na kraju je usledilo zajedničko fotografisanje.

-Volim da igram za decu, to me ispunjava. Deca su naša budućnost i mora da im ponudimo mogućnost da uče kroz igru i zabavu – rekla je Tanja Damjanovski. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare