Predstavljen geografsko-informacioni sistem

LESKOVAC

U Svečanoj sali grada održana je konferencija za novinare povodom završetka realizacije projekta „Povećanje atraktivnosti za investiranje kroz funkcionalni geografsko-informacioni sistem (GIS)“. Tom prilikom predstavljene su osnovne karakteristike geografskog informacionog sistema Grada Leskovca.

Gradonačelnik Goran Cvetanović ovom prilikom je rekao da grad Leskovac u saradnji sa Javnim preduzećem „Urbanizam i izgradnja“ ovaj projekat realizuje od 2015. godine.

„Uvođenjem Geografsko-informacionog sistema, Gradska uprava Leskovac pokreće razvoj grada upotrebom savremenih programa. Značaj ovog projekta je transparentnost, unapređenje pružanja usluga privrednicima i povećanje efikasnosti u procesu dobijanja građevinske dozvole. Osnova projekta je izrada sistema koji sadrži informacije koje će pomoći potencijalnom investitoru da se lakše odluči za ulaganje u Leskovac. Geografsko-informacioni sistem grada predstavlja sistem prostornih i drugih podataka vezanih za urbanizam i uređenje prostora, građevinsko zemljište, saobraćaj, komunalne usluge i sve druge aspekte vezane za život i razvoj Leskovac.“

Detalje o ovom sistemu iznela je Ivana Joksimović, glavni urbanista i koordinator na ovom poslu. Ona je rekla da je na ovaj način postavljen odbar temelj, baza, a u daljem periodu sledi nadgradnja kroz sistemski rad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare