Niš dobija tri nova sekretarijata

NIŠ 

Niš bi uskoro trebalo da dobije tri nova sekretarijata

Umesto 14, kako je bilo prvobitno planirano, biće ih 17. To su Sekretarijat za lokalnu poresku administraciju, Sekretarijat za ozakonjenja objekata i Sekretarijat  za investicije – odlučilo je Gradsko veće. Da bi ova odluka Gradskog veća zaživela, treba da je izglasa  Skupština grada.

Kako kaže načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić Sekretrarijat za lokalnu poresku administraciju treba svojim delovanjem da uvede red u ovu oblast koja je veoma važna za funkcionisanje Grada jer će se na taj način podignuti prihodi gradskog budžeta. U Nišu ima oko 100 000 poreskih obveznika ali nisu svi prijavili svoju imovinu. Kod nekih prijavljenih podaci treba da se revidiraju.

Sekretarijat za ozakonjenje imaće pune ruke posla. Poslednji popis pokazao je da ima oko 30 000 nelegalno sagrađenih objekata. U prethodnom krugu zahtev je podnelo 40 000 vlasnika. Kako je rekao načelnik Janić ne postavlja se pitanje da li neko želi ilii ne da ozakoni svoj objekat. Zakon je striktan i mora se poštovati a on podrazumeva ili ozakonjenje izgtađenog objekta ili rušenje. U Nišu je u toku popis i postupak za legalizaciji  oko 70000 objekata. U ovoj oblasti će se postići veća efikasnost jer će izdavanje građevinskih i upotrebnih dozvola ići mnogo brže nego do sada.  

Sekretarijat za investicije objediniće sve poslove oko izgradnje – od početnih radnji, pribavljanja dozvola , do do izgradnje.

Kako je rečeno na sednici Gradskog veća neće biti novih zapošljavanja, već će se preraspodelom radnika organizovati rad u tri nova sekretarijata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare