Predstavljen časopis za poeziju „Poezija SRB”

 

LESKOVAC

Udruženje pesnika „Poezija Srb“ iz Kurševca je  predstavilo istoimeni časopis u Centru za ekonomiku domaćinstva u Leskovcu.

 

Ovo udruženje je svoj rad započelo kao portal koji je okupljao ljubitelje poezije.

 

Ideja je bila da oni koji pišu poeziju i ne objavljuju to nigde već čuvaju u nekim svojim sveskama po fiokama, dobiju priliku da to prikažu široj čitalačkoj publici. Kako se čitava priča raširila, na kraju je registorvano i udruženje koje se bavi i izdavačkom delatnošću. Dva puta godišnje objavljuje se časopis za poeziju Poezija Srb. Leskovačka publika imala je prilike da prisustvuje promociji petog i šestog broja časopisa u organizaiciji Centra za ekonomiku domaćinstva.

Predsednik udruženja Ljubodrag Obradović kaže da je bilo raznih ideja kako uraditi i urediti časopis da se niko ne oseti zapostavljenim.

„Hteli smo da imamo što više pesnika, pa smo došli do zaključka da je najrealnije da svakom damo po stranu. Tako da neko ima jednu dužu pesmu, neko više kraćih, na samim pesnicima je bilo kako će da ispune tu sranu. Oko 170 njih smo predstavili. Ima ih iz čitave Srbije, od Pere Zubca pa do nekih koji prvi put objavljuju svoje stihove. Leskovac se predstavio sa 15 pesnika.“

Na promociji časopisa Poezija Srb su se predstavili i članovi leskovačkog udruženja Poezija 016.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare