Predstava ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju”

VRANJE

Za učenike prvog razreda osnovne škole sa teritorije grada Vranja u Sportskoj hali održana je predstava ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju”.

Savet za bezbednost saobraćaja grada u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja realizovao veliki broj akcija u cilju podizanja nivoa bezbednosti u saobraćaju, rekao je pozdravljajući decu predsednik Skupštine Dejan Tričković. Zajednički su organizovali i predstavu za prvake.

,,Naš rad usmeren je ka jačanju svesti svih građana, posebno dece, pa je veći deo aktivnosti Saveta prvenstveno edukativnog karaktera, kako bi se ukazalo na to koliko je važno biti bezbedan u saobraćaju. Dosadašnji rezultati nam pokazuju da je bilo uspeha i da je Grad Vranje na dobrom putu da ostvari cilj nacionalne strategije da do 2020. godine nema poginule dece, a da se broj povređene dece u saobraćajnim nezgodama prepolovi. U cilju usvajanja ispravnih pravila ponašanja dece u saobraćaju na početku školske godine, Agencija je poklonila svakom đaku prvaku bukvar „Pažljivkova pravila“, a Savet za bezbednost saobraćaja diskove sa crtanim filmovima „Pažljivko“. I u narednom periodu lokalna samouprava će podržavati ovakve aktivnosti”, rekao je Tričković.

U ime Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije obratio se Radivoje Trifunović koji je istakao da je ova predstava deo kampanje ,,Pažljivko” i da ima formu interaktivnog časa u kojem deca aktivno učestvuju, a u cilju usvajanja pravilnog ponašanja u saobraćaju od najranijeg uzrasta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare