Predsednik opštine Vlasotince: Investitor neće da potpiše sporazum, ko je kriv, ko je prav

VLASOTINCE

Obaveštavam javnost da sam od predsednika MZ Dadince dobio informaciju da je investitor MHE Besko odbio da potpiše ponuđeni sporazum, koji je, prema istom izvoru, bio spreman da potpiše u petak 13.januara, nakon sastanka meštana sa predsednikom opštine, navodi se u “saopštenju Kabineta predsednika opštine Vlasotince” , kako je označeno u propratnoj poruci.

U toj poruci se ne precizira ko se u saopštenju obraća u prvom licu jednine iako može bviti da je to, zapravo, predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

“To znači da su opština i građani Dadinca izgubili mogućnost da koriste sudsku zaštitu ukoliko investitor započne sa radovima pre donošenja pravosnažne odluke nadležnog organa u vezi sa ocenom zakonitosti izdate građevinske dozvole.
To, takođe, znači da je moja prethodna tvrdnja, da su pojedinci iz neformalne grupe Bitka za Vlasinu doprineli da građani i dalje provode dane i noći na otvorenom, bila tačna jer je njen predstavnik nakon sastanka 13.januara odbio da potpiše sporazum, sa obrazloženjem da članovi grupe nisu saglasni.
Ja ću i dalje, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, štititi interes građana sela Dadince.
Sada ostaje da sačekamo odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pogledu utvrđivanja stvarne nadležnosti organa za postupanje po predmetnoj građevinskoj dozvoli”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare