Predsednik opštine Preševo zatražio pomoć zbog migranata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PREŠEVO

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi zatražio je od Komesarijata za izbeglice Srbije da preduzmu mere radi rešavanja problema sa izbeglicama u ovoj opštini.

“Ukidanjem vanrednog stanja od strane nadležnih organa za prihvatni centar za migrante njihovo kretanje je postalo liberalizovanija, što je prouzrokovalo probleme u našoj opštini, naročito u gradskom područje gde je njihovo kretanje više izraženo”, navodi arifi.

On upozorava da “ukidanjem vanrednog stanja nije potpuno uništen virus korona niti je prekinuta pandemija već je odgovornost sa institucija preneta na stanovništvo”.

Ta odgovomost je prebačena i na migrante, navodi Arifi.

On navodi da je Komesarijat već obaveštavao da je je u proteklim mesecima “došlo je do okupljanja mladih , pogotovo muških, migranata koji su, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, zbog neprimerenog i u mnogim slučajevima nasilničkog ponašanja, u Preševo dovedeni iz kampova drugih gradova (poput Šida, Subotice itd.).

On navodi da je u Preševu ” registrovan i ne mali broj incidenata u gradu , naročito okupljanje na određenim mestima, stvaranje nepotrebne gužve ispred banaka i menjačnica, neadekvatno ponašanje na javnim mestima, u poslednje vreme i pojava ilegalnog ulaska u privatnim kućama i krađa imovine lokalnog stanovništva i pojava nasilja”, upozorava Arifi.

“Iako organi bezbednosti nastoje da rade svoj posao istim kapacitetima kojima raspolažu za lokalno stanovništvo naše opštine, u svakom trenutku migranti mogu predstavljati ozbiljan problem za bezbednost lokalnog stanovništva , zato pod hitnom tražimo da preduzmete odgovarajuće mere. kako bi se sprečila bilo kakva vrsta neprikladnih situacija”, navodi Arifi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare