Predsednik DSS-a u Bujanovcu na tribini „Apel za odbranu Kosova i Metohije“

BUJANOVAC

 

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović poručio je sa tribine „Apel za odbranu Kosova i Metohije“, održanoj večeras u bujanovačkom Domu kulture, da priznavanje Kosova ne samo što neće rešiti problem Srbije već će naprotiv otvoriti pitanje juga centralne Srbije, Raške oblasti i Vojvodine.

Jovanović je istakao da je Kosovo Srbija i da tako mora da ostane, objasnivši pritom i zbog čega  se DSS zalaže za „zamrznuti konflikt“.

„Zamrznuti konflikt nikako ne znači da mi ne treba da preduzimamo ništa po  pitanju Kosova, dok će Albanci raditi sve što mogu, kako to tumači aktuelna srpska vlast. „Zamrznuti konflikt“ znači samo jedno – da rata nema, ali da isto tako nema konačnog političkog rešenja, jer su sada uslovi takvi da ne možemo da zadovoljimo minimum naših interesa“, rekao je Jovanović.

Prvi čovek DSS-a je ocenio i da je sramotno što se povlačenje institucija države Srbije sa Kosova i Metohije odvija pod parolom pomoći Srbima kojima tamo žive.

„Prvo policija, pa pravosuđe, zatim školstvo pa zdravstvo – na taj način država ne pomaže Srbima, već ih osuđuje na nestanak“, istakao je Jovanović.

Za DSS je apsolutno neprihvatljivo i bilo kakvo pominjanje razmene teritorija jug Srbije za sever Kosova, što je, kako je rečeno, jedan od razloga zbog kojeg je večerašnji skup održan u Bujanovcu.

„Apel za odbranu Kosova i Metohije“ u kome se, pored ostalog, kaže da je proces secesije KiM dobio zabrinjavajući zamah i da se to mora zaustaviti, potpisalo je više od 16.000 građana, među kojima su 12 vladika Srpske pravoslavne crkve, 14 akademika i 400 profesora univerziteta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare