Opštinsko i okružno školsko takmičenje u atletici

LESKOVAC

U kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu održano je opštinsko i okružno školsko takmičenje u atletici. Učenici, njih preko 200, su se ekipno i pojedinačno takmičili u sledećim disciplinama: 100m, 200m, 400m, 600m, 800m, 1000m, štafeta 4x100m, skok u dalj, skok u vis, bacanje kugle. Pored učenika takmičili su se i pripadnici Vojske Srbije.

Predsednik saveza za školski sport Grada Leskovca Ivan Cvetanović poručio je takmičarima da je najbitnije da se ni jedan učenik ne povredi, da svako da svoj maksimum za svoju školu, ali nikako da ne idu preko svog maksimuma, jer je najbitnija bezbednost, a na kraju ko je nabolji neka pobedi. Takmičenje je svečano otvorio komandant kasarne pukovnik Slađan Cvetković koji se obratio svoj deci, nastavnicima i profesorima, objasnio ko je bio Vojvoda Petar Bojović i poželao svima prijatan boravak u kasarni, kao i da svi budu na visini svoga zadatka i izađu iz kasarne nepovređeni, ali da neko mora i da pobedi.

Pored škola iz Leskovca, na takmičenju su učestvovale i škole iz Vlasotinca. Prvoplasirani su ostvarili plasman na međuokružno takmičenje koje će se održati u Pirotu 11.maja.

Ekipni pobednici:

osnovne škole dečaci:

1.OŠ „Radoje Domanović“ Manojlovce

2..OŠ „Vasa Pelagić“

3.OŠ „Trajko Stamenković“

osnovne škole devojčice:

1.OŠ „Vožd Karađorđe“

2.OŠ „Vasa Pelagić“

3.OŠ „Vuk Karadžić“

srednje škole dečaci:

1.Tehnička škola „Rade Metalac“

2.SŠ „Svetozar Krstić –Toza“ Vučje

3.SŠ „Grdelica“ Grdelica

srednja škola devojčice.

1.SŠ „Grdelica“ iz Grdelice

2.SŠ „Svetozar Krstić-Toza“ iz Vučja

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare