Predsednik opštine Medvedja: Kad sam visok, plav i lepMEDVEDJA


Veliki broj ljudi u Srbiji smatra da nije problem u Aleksandru Vučiću već da su glavni problem, i svi atributi koji uz to idu, a ne bi smo baš da ih ovde publikujemo, u kadrovima SNS koji su na čelu opština i gradova po Srbiji. Beogradski mediji bliski ili pod direktnom kontrolom SNS ih zovu od milošte i “lokalni šerifi”.
Jedan od njih je, izgleda, i predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić. Kako drugačije tumačiti način na koji se on obraća odborniku u Skupštini opštine Medveđa sa kojim je bio na lokalnim izborima na istoj listi, onoj SNS-ovoj. Rečeni odbornik Dragan Adžić je sa grupom drugih, nezadovoljnih, napustio odborničku listu SNS i nastupa kao deo posebne odborničke grupe. Kakogod, čovek je dobornik, a Arsić je predsednik opštine koji, po zakonima  Srbije, odgovara odbornicima koje su birali građani. A birali su i njega na poziciju predsednika opštine.

Naravno, kultura ophođenja prema ljudima se nosi i iz kuće, oni pametni je steknu i tokom školovanja i bavljenja javnim poslovima. A poneki , što bi rekao narod “izgube kantar” i postanu (ili su takvi oduvek bili samo to krili) nekulturrni u komunikaciji, bahati i osioni.
Kao ilustraciju prenosimo dijalog na poslednjoj sednici Skupštine opštine Medveđa, bukvalno “skinuto” sve što je rečeno.

Odbornik Dragan Adžić : Javio sam se za dopunu dnevnog reda i molim da stavite moj predlog na glasanje, a da li će biti usvojen ili ne videćemo… Predlog je za razrešenje predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića. Mnogo je razloga zbog čega hitno treba razrešiti
Arsića. Bahatim ponašanjem i neznanjem razorio je i uništio ovu opštinu. Sve resurse opštine pridodao je privatnom interesu i svojoj porodici. Zbog više zloupotreba opštinskog budžeta razorio je isti za višemilionsku cifru. Navešću samo nekoliko razloga za njegovu smenu:
-probijen je rok za održavanje ove skupštine, ali i sve skupštine koje su do sada održane, održane su u zadnji čas, dan ili dva pre isteka roka. Nepotrebne investicije opštine gde je budžet opštine uništen za višemilionsku cifru. Vidikovac je urađen da bi on osvetlio svoj put i
proširio svoju ulicu do porodične kuće. Za rekonstrukciju opštine utrošeno je oko milion evra, a razlog rekonstrukcije je da gospodin Arsić i načelnica Ceca dobiju kancelarije od 150 kvadrata. I sami znamo koliko je bilo predviđeno za fontanu, a koliko je otišlo para.
Kod vodopada je bilo mesto za krkanje i za piće. Pod tri, pokušao je da slaže i da prikrije novokupljeni džip koji je plaćen 20.000 evra, a za isti treba izdvojiti popravku od nekih 10.000 evra i videćemo ko će to da plati. Policija je podnela prijavu protiv gospodina koji je upravljao tim džipom. Oštećeno službeno vozilo Reno na privatnom putovanju u Italiju, umesto benzina sipana nafta. Oštećeno službeno vozilo Astra koje je koristio Ljubiša Ristić za Novi Sad bez
opštinskog vozača. Obezbedio sebi platu iz opštinskog budžeta u vrednosti od 45.000
dinara, navodno radi u Domu zdravlja, a i sami znate da ako ponekad zakasni, desi se da ako pacijent nema prevoz, tu je opštinski auto da odveze pacijenta do kuće. Nezakoniti rad u privtatnom staračkom domu u Leskovcu, gde se isto koristilo službeno vozilo za neku dobru cifru.
Više od dve godine plaćao je nekog Stankovića u Beogradu koji radi na fakultetu gde studira njegov sin. Od pet radnih dana u Beogradu je četiri i koristi vozilo i vozača sve za privatne svrhe. Postavlja i razrešava pomoćnike po 4-5 puta, nezakonito, grubo kršeći zakon.
Lično omogućio direktoru Turističke organizacije da nenamenski troši novac iz budžeta kupovinom nekih creva kap po kap i ostalih rekvizita, a ja nisam čuo da Turistička organizacija poseduje neki plastenik ili nešto tome slično. Na kraju bih lično se obratio gospodinu Arsiću.
Gospodine Arsiću, u životu nisam nikada nikoga molio do sada, ali ovoga puta ću vas lično da zamolim, red je da Vi izađete za ovu govornicu, da date ostavku i da više ne mučite ni vas ni građane ove opštine.

Nebojša Arsić : Adžo(obraća se odborniku) , jesi li svestan kako si čitao? Drugi put nek ti otkuca neko, mada može i kad ti je otkucano da bude problema, ali ja mislim da ti je bilo pisano… Da ti kažem pred svima, stavljam te na listu bato, jer kakve bi bile skupštine bez
tebe, ovako se slatko ismejemo. Sad si bio odbornik i nikad više, jer građani sigurno nisu zbog tebe glasali tu listu. Ja te stavljam na moju listu, a drugo Adžiću, ako iko može da priča o budžetu ti si u ovoj sali bukvalno zadnji. Ti što si oštetio budžet, po rečima tvojih prvih pretpostavljenih, za žigosanje krivo sečene građe, za milion… hoćeš da ti sve pokažem, evo imam ovde, nego ne zaslužuje ova Skupština da ih gnjavim, šta si ti sve radio, kako je išao tvoj sudski postupak, sve se zna…

Odbornik Adžić dobacuje : Ja Vas zamoljavam da ne iznosite laži. . .

Arsić: Ti ne da si sad izneo laži, ti si…

Predsednik Skupštine:
Nemojte sa mesta…

Odbornik Adžić : Vi ste predsednik opštine… Ja ne trošim opštinski
budžet kao vi…

Arsić: Evo sad ću da ti pročitam tvoje, kako ti kažeš laži…

Odbornik Adžić : Postoji presuda gde sam oslobođen …

Arsić: Na sreću, nije opštinski, državni je, „Srbijašume“… Ali ja sam ti i prošli put rekao dobro je što postojiš, jer su mnogi i u Beogradu čuli za Medveđu zbog tebe i na tome ti hvala… … Pa to je rekao bivši direktor „Srbijašume“, tako da se opština Medveđa zna i po Adžiću. Kamo sreće da se zna po onome što mi radimo…
Zgrada opštine – imaćete vi kao odbornici i građani najlepšu zgradu koju su svi podržali. Zgrada koja je građena 50-ih godina posle rata, koja je curila, videli ste kolika je to bilo, struja je bila ona plava i bela žica, znači,bila je kompletno propala  elektroinstalacija, vodovodna, i kad smo  izbacili stvari videlo se koliko je to uništilo vreme. Trebalo je pre 20 godina da se uradi. Izuzetna pohvala, to ćemo na Dan opštine da otvaramo, i videćete koji će ministri da dođu i to podržano od svih. Investicija koja budžet opštine vrlo malo košta, od Koordinacionog tela je došlo zahvaljujući nama, koji smo se izborili da budžet opštine Medveđa od 33 sada bude 53 miliona, znači 20 miliona smo doneli opštini Medveđa.
Vidikovac je mesto… Prvo bih krenuo od Vodovoda, tamo se nalazi najstrateškiji objekat broj 1 za opštinu Medveđa. To su bazeni vodovoda i oni su gore iznad tog tzv. Vidikovca, to je spomenik iz 1928. godine i gde ste do skora mogli da dođete bukvalno samo peške.
To je bio kanal metar dubine i metar širine, sva ta voda je bila na ulazu u Medveđu za dva kamiona posle svake kiše. Uradili smo kanal, asfaltirali od spomenika do Vodovoda, osvetlili taj putni pravac, ne do mene, ja imam ulicu koja je osvetljena, nego zbog strateškog značaja vodovoda i sutra će to da bude jedna od najlepših mesta za šetnju. Ako stanovništvo ne želi da ima jedan ambijent koji će biti gotov vrlo brzo, gde ćete svi sa zadovoljstvom da se šetate tamo i da idete i da vidite, to je nešto drugo. Spomenik od izuzetnog značaja, nije moj pokojni otac tamo pre toga sagradio kuću, nego  je ona skroz ovamo ulevo. Nije moj otac odlučio da se Vodovod sagradi tamo gore, što on povezuje da ima ikakve veze sa mnom. To su, blago rečeno, nebuloze i fantazije.
Fontana… Ulepšava trg, svaki grad ima fontanu…
Što se tiče tog džipa, ja sam znao i već sam dobio  pitanja od javnog značaja, traži se policijski zapisnik, traži se putni nalog, traži se gde je bio predsednik, itd. Mislio sam i pre nego što ste vi rekli da se obratim, ne tim zlonamernim, nego sam dužan da kažem našim građanima i vama odbornicima, subota i šta se desilo? Prvo, tu ste toliko pokazali jednu mržnju i ko čita sa strane u onim tekstovima i komentarima, tu se toliko vidi jedna želja da, ne daj Bože, ne da sam se polomio, ruke, noge u gipsu, nego da me nema… Kad se nekome desi, svi smo mi u   saobraćaju, pita se „kako si čoveče, nisi li ogreban, a kamoli da li si polomljen“… Šta ima od života i od povreda svet i u odnosu na materijalno. Ljudi, to je sramota i time vi govorite o sebi.
Gde sam bio? O zapisniku, to ćete se obratiti SUP-u,  jer sam odmah obavestio SUP, došli, obavili uviđaj, i sve to ide svojim tokom, jer ne valja se ni mnogo pravdati, zato što to onda neko zloupotrebi, samo kažem da to može svima nama da se desi… Gde sma bio? Možda ne treba
ni ovo da pokažem, ali pokazaću ga. Ko je potpisao ovo? Arsenije potpisao! Original, pečat… Tog dana je bila konstitutivna sednica Eparhijskog saveta eparhije niške. Prvi put u istoriji  Medveđe, sticajem okolnosti je vladika mene predložio u taj savet, to velika čast i za mene lično, ali bih rekao pre i mnogo više za Medveđu, jer je čast biti u tome… Vladika niški je za svoj mandat, unazad godinu i nešto dana, 15 puta, u četvrtak će ponovo biti, jer od danas kreće
podela po selima 8 ili 10 tona brašna, ja pozivam sve vas da gde god imate, bez obzira o kome se radi da imamo siromašne ljude da damo, delio je deci poklone, višedetnim porodicama hemiju, krave gde je trebalo, čak i konje je obezbedio. Znači, neko ko je jako puno uradio za naš kraj, imenovao, bio sam tamo kad se to tražillo. Krenulo je ujutru, najpre liturgija, pa sastanci, čak su me predložili i u to najuže telo… Opek kažem, možda me, jer u saobraćaju ne znate šta
može da se desi, ali eto, na nečiju žalost, ništa mi nije bilo… Izašla je policija, utvrdila sve okolnosti i sve će to da ide svojim tokom, osiguranja, jer svi mi osiguramo i lična vozila, ali opet kažem mene ta radost koja se vidi u očima i žalost što sam prošao nepovređen.
Reno oštećen? Hvala Bogu i sad ga vozim. Svi u okolini imaju mlađe i moćnije aute, ali mi eto, imamo najstariji. Kad smo pričali pitao sam jel’ dobar, ispravan, jel’ bezbedan? Idemo dalje… Desilo se to, dešava se vozaču… Bili smo kod naših građana, zamenili smo to, eno ga vozi se i dan danas. Astra Ljubiša Ristić, to je kad smo išli na Sajam, to su sve stvari u saobraćaju. To niko ne može da predvidi kad će i čiji auto… Ja vama nikad ne bih poželeo, ma koliko vi ovde bili protiv mene, ni da vam se pokvari auto, a kamoli da doživite neki udes…
Dom zdravlja… Znate li šta znači kad imate 24 sata tu nekoga? Ja sam danas i zato mi je žao, rekao sam ako bude sve normalno, ovde su sve normalni ljudi i završimo u normalno vreme, ja ću danas biti. On me je pitao hoćeš li da radiš danas i ja sam rekao da planiram da radim.
Stanković Aleksandar, to smo isto obrazlagali, dok je trajao projekat preko Ujedinjenih nacija koji smo imali, on je taj projekat radio, kad je projekat je istekao. Zaposlićemo pet stručnih radnika preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, to ide preko njih, ali mi uvek nađemo način kako da zadržimo ljude, kako da ih zaposlimo, to je način. Ali, mi zaposlimo pet, a oni kažu moramo jednog koji će da se bave time, jednog mi plaćamo njihovog. Dobro, opet smo zaposlili naše ljude. Pa i ovde, neko je morao zbog tog projekta da ide non-stop tamo
za prevođenje, tu ima dosta posla, to se vama samo čini, vi to verovatno ne razumete i ne treba da razumete, ima vas koji se bavite drugim poslom i ovo vam je malo komplikovanije.
Starački dom –  isto totalna… ti koji su to potegli… Neću da pričam šta se sve tim ljudima izdešavalo, to je totalno netačno.

Adžić dobacuje : Nije  netačno…

Arsić: Ti moraš kao građanin Medveđe da budeš ponosan što imaš doktora koji hoće da pregleda i što dovode ljude da ih tu pregleda, na humano delo…  Humano delo kad pregledaš čoveka… Ja samo mogu da idem gore, radiću to, što ja pružam ljudima ti ne možeš za jedno 18 života, ali jedino za… za čekiće si bato, vrh, profesionalac. Učio si to, ali da radiš kako treba…
Pomoćnici, kaže menjam pomoćnike, nedeljno… Za tebe sam 24 sata… Ja kad imam takvu opoziciju, šta ćeš bolje, pa to je pesma… Ja sigurno nisam tome doprineo, ali nećemo sada o tome.
Direktor omogućava nešto tamo oko Turističke… Svaki od direktora je odgovoran za svoj rad. Ukoliko se bilo šta dokaže, bilo koji direktor, Ljubiša Ristić, Neško Jakšić, ko god bio, direktor neke škole, on će da snosi odgovornost za sebe i on tu neće da ima moju podršku.
Što se tiče budžeta i rada, gospodine Adžiću , ovo je pohvala i ja je lično doživljavam i ja bih je podelio sa načelnicom budžeta Marinom Radenković, ali zajedno sa svima nama ovde. Lično je predsednik Vučić, kad se pozdravljao sa mnom na dočeku u Banju, prvo što mi je rekao „daj bre gospodine Arsiću, pre nego što bilo šta krenemo da pričamo, da ti čestitam na izuzetnom vođenju budžeta. U Srbiji svi mogu da uče od vas kako se vodi budžet. Tu se rade analize, njemu je neko sve rekao, pa je zato on rekao kamo sreće da u Srbiji svi vode budžet i da
uče od vas. Ja sam, setite se, na prvoj sednici rekao da ću da se trudim da budem kao Lazar Paču koji je bio doktor, ali je bio ministar finansija. Javno izrečene pohvale u vezi budžeta smo dobili samo nedelju dana unazad, da ne pričam na dalje.
Pohvale. Sastanak ovde bila zamenica predsednika vlade Zorana Mihajlović, i minstar sporta, svi državni sekretari, pomoćnici, direktori javnih preduzeća, što nikad u Medveđi nije bilo, svi su
došli u nameri da pomognu Medveđi. Išta će da kaže Aleksandar Damljanović, prvi državni sekretar, kad smo pokrenuli temu, ministarka samo da vas podsetim, da je Medveđa prva u Srbiji završila popis nelegalnih objekata. Eeto, i tu smo najbolji.. Zatim je ministarka imala konferenciju za štampu na kojoj je rekla možemo da pohvalimo Medveđu da je daleko od republičkog proseka za brzinu izdavanja građevinskih dozvola. Načelnica Svetlana i ja smo pre nekoliko dana bili na sastanku u Koordinacionom telu, pomoćnica ministra informisanja, predstavnici OEBS-a, Ministrastva za državnu upravu i lokalne samouprave, i oni su nas tamo javno pohvalili… Verovatno da ima razloga. Da se Adžić pita, verovatno bi mi se 9. marta… Ja znam šta mi on misli, na žalost ja njemu i niti kome od vas ne želim loše. . .
Predsedniče, molim vas da usvojimo dnevni red, jer imamo puno ozbiljnih tačaka po kojima treba da radimo i po kojima možete da pričate.
Pričaćemo i o ovom što je rekao Bajram, šta smo se dogovorili sa predsednikom Vučićem, sa ministrima, šta ćemo da radimo, ja i sad kažem da za sve nas ima ovde, da predlažemo, da svi budu zadovoljni i da sve to iskoristimo na pravi način. Ali, ako se mi bavimo ovako i da se svađamo…
Ja kažem da treba da bude opozicija, ali ako je konstruktivna, ja sam za to i da učestvuje, mnogo je lakše i nama…  A to što dolazi u Medveđu sve, nije to zato što sam ja lep, visok  i plav već zato što dobro radimo . . . .

Adžić  : Predsednik opštine iznosi ono što nisam rekao. Ja nisam za govornicom nijednog momenta rekao da bih želeo da predsednik pogine, da je skršen, ili ne daj Bože u komi. .  Vi ste svi tu, ako sam ja to izneo, onda ću javno da se izvinim. Prvo, nemam takve misli, a zamoliću još jednom predsednika opštine, videli smo sami iz njegovog izlaganja da ono što sam ja rekao je bilo u pravu. Da je pogrešno sipano gorivo, da je slomljen džip, znači i meni nije u interesu da
iznosim stavke koje nisu istinite. A druga stvar, zamolio bih ga da više ne iznosi moj čuk. Ja nijednog momenta nisam zloupotrebio moj čuk, nijednom nisam osuđen, ako treba i ovoj skupštini da donesem moje presude koje su mi bile nametnute, doneću ih, da se javno pročitaju.
Ja ne mogu da lečim ljude, jer nisam doktor, učio sma nešto drugo. Hoću da kažem da je predsednik prvo išao, šta je on tražio u sela da se zavlači, jel’ ima on plaćenog vozača? Koristi vozila za privatne svrhe, ide na neke sednice, pokazuje tamo neku silu, moć, dolazi u lovačke hajke. Lično je meni i Gaci pojeo pljeskavicu na hajke, nismo imali da jedemo. Ako ja lažem, evo ga gospodin Filipović, i on je bio prisutan. Šta vam je rekao MIlan? „Nema pljeskavica, bio predsednik opštine, pojeo je. Dve pljeskavice je pojeo.“ Ako je već bila svrha hajke ubijeni vuk, došli ste na hajku trebali ste da sačekate da se slikate s vukom, niste ni to sačekali, pojeli ste pljeskavice…


Ljiljana Stojanović

Prati
Obavesti me o
guest
5 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
kukavica
kukavica
12 Aprila, 2019 7:17 am

Zakon o uzgoju domaćih životinja, izričito zabranjuje držanje gusaka u centru Beograda, posebno jer gladni penzioneri vrebaju iz Pionirskog parka, kako bi uhvatili gusku za šiju, a neki i da bi dovatili Aleksandra Vucica za šiju. Guske radi prehrane, a Aleksandra Vucica radi budućnosti unuka.
Radi buducnosti nase dece, ajmo u taj Beograd!!!

Valentina
Valentina
9 Aprila, 2019 10:18 pm

Arsic je…kako pronaci reci za ovog coveka a da nisu uvredljive…dno dna! Da li ima srama,obraza za sve sto radi. Razorio je celu opstinu,igra se sa nasim parama…Sta je uradio po pitanju zaposlenja ovog napacenog naroda osim sto se šegaci sa nama pricajuci nam bajke o vidikovcima i letnjikovcima,sve nam je idealno samo nam to nedostaje. Lupaju se auta ko kako stigne a narod je gladan Arsicu,sram da te bude,Boga se plasi za sve sto radis

jutka ko gugutka
jutka ko gugutka
12 Aprila, 2019 8:02 am
Reply to  Valentina

Znaci i Medvedja ima Jutku. Mnogo ih je. Sve izedose i upropastise

Toki
Toki
9 Aprila, 2019 6:57 pm

Kome treba Vidikovac,fontana,letnjikovac,rekonstrukcija opštine u nenormalnom obimu od milion evra.Sve je jasno nama siromašnima i bez posla.Arsić mora da objasni svu štetu koju je pričinilo ovoj uništenoj opštini,posebno koja je šteta na džipu,ko će to platiti i KO JE UPRAVLJAO U VREME NEZGODE.

Samo pitam
Samo pitam
10 Aprila, 2019 9:11 am
Reply to  Toki

Ko je upravljao ? Svuda se povlači između redova da predsednik nije???

Проститутки Бишкека
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x