Direktorka Centra za socijalni rad: Nisam zaposlila svoju ćerku

VLASOTINCE

U poslednje vreme ima podosta pritužbi na zapošljavanje pojedinaca u nekim ustanovama od posebnog značaja u vlasotinačkoj opštini.

Da li su te pritužbe (ne)oprvdane ponekad je teško doći do prave istine. Postoje doduše i ,,rupe” u zakonu koje neki znaju i umeju da vešto koriste.

A ima i onih koji misle da su nedodirljivi i da u svoje vreme mogu da rade šta im se prohte, jer kako reče neko ,,najbolje zna onaj ko je na vlasti”.
Pritužbe na rad direktora bilo je i biće.

Po pravilu, najčešće, te pritužbe su anonimne.

I tako u slučaju vršioca dužnosti direktorke Centra za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crna Trava, Ljubinke Puzić, kako tvrde pojedinci iz vlasti i iz sopstvene stranke, postoji sukob interesa zbog navodnog zapošljvanja svoje ćerke u ovoj ustanovi.

“Da, tačno je da moja ćerka Aleksandra, trenutno, radi u ustanovi u kojoj sam ja sada vršioc dužnosti direktora Centra za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crnu Travu”, potvrđuje istinitost navoda vd. Ljubinka Puzić da joj njena ćerka Aleksandra radi u ovoj ustanovi”

JUGpress: Da li je tačno da ste je Vi dali rešenje o zaposlenju za stalno ?

LjP: Moju ćerku ja nisam ni zaposlila, a nisam joj dala ni rešenje o stalnom zaposlenju. Ja sam na funkciji vršioca dužnosti direktora ovog centra od 9.novembra 2018.godine, a Aleksndra u centru radi još od 10.oktobra 2017.godine, kada ja u to vreme nisam na bila ovoj funkciji direktora. Dakle, Aleksandru je primio prethodni direktor, i ona je imala i sada ima ugovor o radu na određeno vreme.

JUGpress: Na kojim poslovima, inače, radi baša ćerka ?

LjP: Ona je pravnik i radi sada na administrativno-pravnim poslovima i pojedinim projektima koje ima naša ustanova. U dva navrata, od po tri meseci, kada joj je bio istekao ugovor na određeno vreme i po projektima radila je i dalje u centru volonterski i bez novčane nadoknade.

JUGpres: Ima pritužbi da ste joj čak i povećali lični dohodak ?

LjP: Ni to nije tačno. Njena plata je ista od prvog dana kakva je bila, i nikakvog povećanja ja kao direktor ne mogu da dajem.

“Nema tu ničeg misterioznog. Da je sve čisto i da su te pritužbe potpuno neosnovane i zlonamerne od pojedinaca može se lako utvrditi kontrolom i proverom mog rada. Ja sam na čelu ovog centra bila u periodu od 1996 do 2005.godine i za to vreme imala sam više redovnih kontrola mog rada. I nikada te kontrole nisu našle manjkavosti i primedbi na moj rad. Samo su stizale pohvale. I sada sam sigurna da sve što radim, to činim u okviru zakona i postojećih propisa. Tako ću raditi i dalje, u okviru zakona i nikako drugojačije”, izričita je Ljubinka Puzić, v.d. direktorka Centra za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crna Trava, inače, po obrazovanju, diplomirani socijalni radnik sa skoro 39 godina rada u ovoj ustanovi socijalne pomoći.
Ljubinka Puzić kaže da se istinom brani od neistine, i da nema ništa protiv da se sve te sumnje provere i utvrdi prava istina.

3
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
3 Autor komentara
SanjaанаNeško Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Sanja
Gost
Sanja

Ovi centri treba da promene naziv Centar za socijalni nerad. Isto je stanje i u Negotinu, zaposljeni su novi sluzbenici bez konkursa, direktor krije broj zapsoneih, na njihovim kancelarijama nema imena, od koga se kriju! ?

ана
Gost
ана

Cerka radi od oktobra 2017 na odredjeno dva puta po 3 meseci to je ukupno 6 meseci,a radila i volenterski……..ukupno 18 meseci , 18 meseci minus 6 na odre]eno vreme po ugovoima koje je potpisao predhodni direktor ,ostaje da je “dzabe” radila celu godinu. Ma koga ona pravi budalom. Od novembra je direktor, svi ugoori su istekli ko je potpisao taj treci ugovor na odredjeno za njenu cerku, pa nije to mogao da ucini stari direktor vec ona sama. a sve se moze prema njenim recima utvrditi proverom njenog rada u periodu od 1996/2005.god.Nema tu ničeg misterioznog, sve potpuno neosnovane i zlonamerne, grebala si da postanes direktor samo da zaposlis cerku, LAZOVE STO NISI POKAZALA NOVINARIMA POSLEDNJI UGOVOR DA VIDE KO GA JE POTPISAO

Neško
Gost
Neško

Sve je tačno,laže ko i uvek.

Проститутки Бишкека