Predsednički izbori velika šansa za proevropsku opoziciju

LESKOVAC

Predsednik DS Dragan Šutanovac rekao je večeras u Leskovcu da je za Srbijom „ jedna izuzetno teška godina  loših odluka i nastavka propadanja građana i države“.

On je dodao da je u ovoj godini po prvi put uvedena akcizu na struju i da „po prvi put imamo vojsku koja protestvuje na ulicama zbog materijalnog statusa“ .

„Još lošije je što je premijer najavio da ćemo već u prvim mesecima Nove godine dobiti nove poreske inspektore , koji će juriti ugostitelje i sitne trgovce,  ne bi li uspeli da im uzmu neki novac ili da ih zatvore, kako je rekao, na više meseci, pa čak i više godina“, rekao je Šutanovac i dodao da se to radi „umesto da  razgovara da na koji način rešava probleme, da se naplati porez od onih koji godinama duguju stotine miliona, Srbija ide u suprotnom pravcu pod novim režimom, i planira kako da izmaltretira one ljude koji danas nose srpsku privredu, a to su srednja i mala preduzeća“ , rekao je lider DS-a.

Zbog toga je 2017. godina velika šansa koja mora da se iskoristi, i ona će već biti u aprilu kada se odžavaju predsednički izbori, kada će DS podržati najboljeg kandidata proevropske opozicije, smatra Šutanovac .

„Nadam se da ćemo i pobediti, ne zarad naše stranke i članova, već zarad građana i svih onih koji su svedoci u četiri godine loše politke i propadanja i države i društva. Ta šansa u 2017. se ponavlja jednom u pet godina i naša stranka će dati makismalni doprinos da kandidat koga budemo podržali pobedi na tim izborima“, rekao je Šutanovac i dodao da će DS doneti „adekvatnu i pravu odluku, u skladu sa našom politikom i tradicijom i vrednostima koje DS zastupa punih 27 godina“.

Na pitanje  novinara JUGpressa da promentariše izjavu narodnog poslanika Bojana Pajtića da će podržati kandidatura Saše Jankovića za predsednika Srbije, kao i da li je to stav stranke ili njegov lični stav, i da li to znači da DS neće imati svog kanidata za predsedičke izbore, Šutanovac je odgovorio da je „Pajtić  kao član DS-a izjavio da će podržati Sašu Jankovića, ali to nije još uvek odluka DS-a“.

„ Mi ćemo odluku donositi na organima stranke, on je izneo svoj lični stav. Za razliku od drugih stranaka kod nas je dozvoljeno da imate svoje mišljenje i da ga iznesete u javnosti. Ono što je neobično, to je što on nije iskoristio priliku da svoj stav iznese na glavnom odboru ili poslaničkoj grupi, ali to je njegovo pravo. S obzirom da je rekao da se više politkom ne bavi, to nije obavezujuće za stranku“, rekao je Šutanovac .

Objašnjavajući zbog čega je došlo do kraha opozicije u Srbiji, Šutanovac je podsetio da je 2012. godine DS dobio 22,4 posto glasova i imao preko 60 poslanika u parlamentu Srbije i da je onda „ došlo do neviđene torture od strane državnog aparata, demonizacije kroz medije, režimske pre svega“.

„Sve to dovelo je do toga da se opozicija u Srbiji praktično izgubi. Prošle godine u akciji „Rezač“ bilo je uhapšeno oko 80 ljudi, i nakon toga opozicija u Srbiji još više je klonula, dok do današnjeg dana još niko nije osuđen niti procesuiran. Onda je logično da građani posumljaju. Hapšenje 30 policajaca u Čačku samo pokazuje koliko ova vlast nema orijentir, ali je bitno da još uvek ima kontolu nad medijima, kao i pre godinu, dve, tri ili četiri“, rekao je Šutanovac, i izneo svoj stav da je utisak DS-a, ali i Evropske komisije, da su mediji u Srbiji pod velkom torturom, da sloboda medija praktično ne postoji, dok postoje cenzura i autocenzura. Promena takvog stanja treba da bude cilj i zadatak opozicionih stranaka, zaključio je Šutanovac koji je Gradski odbor DS obišao povodom novogodišnjih praznika.

Čestitajući građanima Leskovca predtojeće praznike, Šutanovac je rekao „U svoje lično ime i kao predsednik DS čestitam svim građanima Leskovca, Jablaničkog okruga i ostalih okruga na jugu Srbije Novu godinu, želim im da praznike provedu u dobrom raspoloženju i da već od kraja tih praznika krenemo u rušenje lošeg režima, jer život mora da bude na prvom mestu“, rekao je Šutanovac.

Povernik za Leskovac Ivan Stojanović  izrazio je nadu da će 2017. godina biti mnogo bolja od prethodne.

„Još jedna godina promašaja za Srbiju, još jedna godina propadanja. Toliko nam je dobro da kada gledamo naše novčanike i zavirimo u frižidere vidimo koliko smo prazni. Ali, 2017. donosi novu nadu, spremi smo da svim našim sugrađanima vratimo nadu u bolji život“ , rakao je Stojanović.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ovo li je opozicija
ovo li je opozicija
7 godine pre

Unisticete opoziciju sa ovima na slici.Jadno.

Pobeda
Pobeda
7 godine pre

STIŽE CUNAMI. VUK JEREMIĆ !

Vucic-Karic
Vucic-Karic
7 godine pre
Odgovori  Pobeda

Vučić oslobodio Karića i uzeo silne pare.Sramota od države.

Gazdarice, vraćaj Pinokija
Gazdarice, vraćaj Pinokija
7 godine pre

života ti. ?