Predavanje o osam vekova Srpske pravoslavne crkve

VLASOTINCE

Nijedno predavanje koje smo do sada organizovali, nije trajalo toliko dugo kao ono koje je održano u sredu, 10. aprila u Galeriji naše biblioteke.

Verovatno nadahnut temom ili interesovanjem slušalaca koji su imali puno pitanja, doc. dr Đorđe Đekić, istoričar, profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu, govorio je više od dva sata.

“Istorijat srpske pravoslavne crkve, uloga Svetog Save u njenom formiranju, sticanje statusa arhiepiskopije i autokefalnosti i mnoge druge oblasti velike teme koja govori o osmovekovnom trajanju naše crkve izazvale su mnogo pitanja i znatiželju kod prisutnih “, kaže nam direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić, u vezi održanog predavanja na temu ,,Osam vekova pravoslavne crkve”.

Dr Đekić je strpljivo i argumentovano odgovarao na sva pitanja mnogobrojnih znatiželjnika, kao i na druga pitanja, vezana za crkvu danas, za veru, za njihove veze i odnose sa državom i raznim institucijama, kao i o položaju pojedinaca u tom kontekstu, u savremenom svetu. Organizator ovog predavanja bila je Biblijska škola iz Leskovca, a njen direktor, jerej Miroslav Jovanović bio je nadahnuti uvodničar

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare