Prave automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na 70. sednici najpre su se složili sa izmenama i dopunama Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Leskovac za 2022. godinu. Predsednik komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Dejan Ranđelović u obrazloženju je rekao da je nadležno ministarstvo već dalo saglasnost, a da sada to treba da uradi i Gradsko veće.

„Napomenuo bih da za meru investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava izdvojeno 47,4 miliona dinara, za meru sistema bušenja bunara 500.000 dinara, za meru zaštite geografskog porekla milion, koliko i za meru manifestacija i za prenete obaveze 64.000 dinara.“

I sledeće dve tačke ticale su se poljoprivrede. Najpre je data saglasnost na odluku Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca u vezi dodele podsticajnih sredstava za meru „Investicije za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga“, odnosno bušenje bunara, podneto je četiri zahteva registrovanih gazdinstava, koja su i ostvarila pravo na podsticaj u ukupnom iznosu od 480.000 dinara. Podneto je i 958 zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za investicvije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a to pravo je ostvarilo njih 955. Ukupan iznos koji će biti isplaćen je 47.173.061 dinara.

Gradski većnici su dali saglasnost i Agenciji za zaštitu životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine za izgradnju montažnog objekta – automatske stanice za kvalitet vazduha na period od 20 godina, bez naknade. Automatsku stanicu za merenje kvaliteta vazduha činiće kontejner i plato od armiranog betobna za zaštitnom čeličnom ogradom dimenzije 5×5 metara.

Poslednja tačka dnevnog reda ticala se regulisanja postupka podele novogodišnjih paketa za decu do sedam godina starosti, a koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Leskovca. Formirana je komisja koja će organizovati prijem i kontrolisati distribuciju paketa. Broj potrebnih paketa odrediće se na osnovu podataka dostavljenih od strane nadležnih službi Gradske uprave Leskovca. Sredstva namenjena za ovu svrhu su u iznosu od 12 miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare