Poznati dobitnici nagrade “11.januar”

NIŠ

 Direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Niš docent dr Tomislav Kostić, glumac, producent i reditelj  Narodnog pozorišta Miroljub Riki Nedović i Ženski fudbalski klub “Mašinac”, ovodišnji su dobitnici prestižne nagrade Grada Niša “11. januar”.

                     Ove godine na konkurs za nagradu 11 januar stiglo je  devet prijava u kategoriji kolektiva i 21 u kategoriji za najistaknutijeg pojedinca. Prema odluci Komisije,  za najistaknutije pojedince  proglašeni su Direktor Klinike za KVS bolest KC Niš doc dr Tomislav Kostić i glumac, producent i reditelj  Narodnog pozorišta Miroljub Riki Nedović, dok je za najistaknutiji kolektiv prograšen ŽFK Mašinac.

                     “Doktor dicent dr Tomislav Kostić je direktor Klinike za  kardiovaskularne bolesti KC Niš je uradio preko 3500 implantacija pejsmejkera i  preko 2000 dijagnostičkih i interventnih invanzivnih procedura”, samo je jedan deo bogate profesionalne biogradije dr Tomislava Kostića”, kazao je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada Niša i predsednik Komisije za dodelu nagrada grada Niša, obrazlažući odluku da Kostić bude među izabranim kandidatima.

                       “Što se tiče  Miroljuba Nedovića Rikija  on je od 1980. godine glumac Narodnog pozorišta u Nišu.Odigaro je više od stotinu uloga. Kao dramski pisav napisao je tridesetak komada  koji su igrani na brojnim scenama u regionu i našoj zemlji”, dodao je  Rajković.

                     Ženski fudbalski klub “Mašinac” je treći dobitnik Nagrade “11.januar”.

                      “Ovaj klub sada obeležava 50 godina postojanja i osvojio je 24 titule prvaka države, 15 trofeja pobednika Kupa, tutulu nezvaničnog prvaka Evrope 1989. godine i više puta je proglašavan  najboljim sportskih  klubova Niša”, kazao je Rajković.

                   Nagrada “11. januar”, kao najviše priznanje Grada Niša, dodeljuje se  za izuzetna dostignuća koja afirmišu grad u privirednim, društvenim i drugim oblastima. Nagrada se sastoji od diplome, statuete Oslobodioca grada Niša, a nagrađeni će podeliti i 500 000 dinara. Svečano uručenje biće na tradicionalnoj Sednici koja se održava 11. Januara. Ova nagrada ustanovljena je 1995.godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare