Poznat program festivala ,,Piano summer“

VRANJE

Od 1. do 6. avgusta Vranje će biti u znaku Festivala klasične muzike ,,Piano summer“. Biće to četvrta godina kako se ova značajna manifestacija organizuje u gradu koji decenijama priređuje različita kulturna dešavanja.

Ovo je jedan od retkih festivala u Evropi koji je svoj program posvetio stogodišnjici od smrti velikog francuskog kompozitora Kloda Debisija, rekao je na konferenciji za novinare programski direktor Zoran Imširović.


„Ove godine obeležavamo  veoma značajan datum, 100 godina od smrti  velikog francuskih umetnika Kloda Debisija, jednog od napoznatijih predstavnika impresionizma. Ovogodišnji festival će biti posvećen njemu, na šta sam veoma ponosan. I po tome se Vranje izdvaja od svih drugih“, kaže Imširović, koji će, 1. avgusta, otvoriti festival  koncertom „Sumrak romantizma“.

On je dodao da su umetnici i gosti festivala prepoznali gostoprimstvo domaćina i da rado dolaze u Vranje.

Na konferenciji je govorila i gradska većnica zadužena za kulturu Zorica Jović koja je istakla da je veliko zadovoljstvo što će Vranje biti u prilici da ugosti vrhunske umetnike i svojim sugrađanima pružiti nesvakidašnji događaj.

„Iako prepoznatljiv kao grad Bore Stanković, Justina Popovića, trube, sevdaha i meraka, Vranje je grad koji se može prepoznati i po klasičnoj muzici zahvaljujući ovom festivalu“, rekla je većnica Jović, koja je dodala da je grad kroz projektno finanisranje podržao ovu manifestaciju.

Ove godine neće biti koncerata na otvorenom jer je izostala podrška Ministarstva kulture, pa je akcenat na festivalskom delu.

Koncerti će biti održani u sali Doma vojske sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare