Poznat program 38. „Borinih pozorišnih dana“

VRANJE

U oktobru se navršava 38 godina postojanja tradicionalne kulturne manifestacije „Borini pozorišni dani“ koja se u Vranju održava u čast pisca „Košrtane“, „Nečiste krvi“, „Uvele ruže…

Slogan ovogodišnje manifestacije je „Pozorištem do Pozorišta“, a predstave će biti odigrane u sali Doma vojske.

Na programu će, od 21. do 26. oktobra, biti šest predstava, od kojih su četiri u produkciji teatra iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije.

Pozorišne dane otvoriće vranjski ansambl dramskim komadom „Božji ljudi“, koji je rađen po delu književnika Borisava Stankovića.

Sutradan će se predstaviti Kruševačko pozorište i Art tema Beograd predstavom „I svaki put kao da je prvi“.

Već 23. oktobra, na repertoaru će se naći NORD OST (Severoistok), komad nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, koji su priredili Bitef teatar i Beoart.

Na „Borinim pozorišnim danima“, četvrtog dana, predstavom  „Maslačak i retard“ gostovaće Puls teatra iz Lazarevca. Istog dana biće odigrane i dve predstave za decu Pan teatra.

Pozorišna publika će, u četvrtak, 25. oktobra, biti u prilici da pogleda predstavu reditelja Nebojše Bradića „Banović Strahinja“, u kome igraju glumci Narodnog pozorišta iz Prištine i Šabačkog pozorišta.

Poslednjeg dana manifestacije na programu je predstava „Kako održati fikus“ Narodnog pozorišta iz Užica.

Organizacioni odbor „Borinih dana“ je odlučio da se ponovo uvedu nagrade. Nakon svake odgledane predstave publika će glasanjem ocenjivati pozorišni komad.

Cena pojedinačne karte je 500, a komplet ulaznica 2.000 dinara.

Tokom „Borinih pozorišnih dana“ u sklopu pratećeg programa biće postavljena izložba Muzeja pozorišne umetnosti i predstavljena knjiga „Pozorišni direr“, autora Saše Milosavljevića.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare