Poznajete mlade i talentovane ljude, predložite ih za Nagradu „Svetislav Milić“

NIŠ

Humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša uz podršku porodice Milić i Centra za inovacije „ITKonekt“ iz Beograda i ove godine organizuje dodelu nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“.  Nagradu je osnovao i utemeljio mladi aktivista iz Niša Jovan Milić, koji je želeo da oformi priznanje koje će se dodeljivati isključivo mladim i inspirativnim ljudima. Konkurs za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, otvoren je do 1.oktobra a imena dobitnika biće saopštena u prvoj nedelji novembra, dok je svečana dodela zakazana za 15. novembar.   

„Pozivamo sva zainteresovana lica da prijave svoje kandidate. Neophodno je da popune formular i da isti pošalju na našu adresu. Uvereni smo da će sedmočlana komisija i ove godine imati jako težak zadatak, ali je to dokaz da za Srbiju i svet ima nade“ , ističe Milić.                         

             Nagrada „Svetislav Milić“ dodeljuje se u šest kategorija i to: nauka i obrazovanje, kultura i umetnost, humanitarni rad i mirna borba za ljudska prava, sport, institucija godine i specijalno priznanje. Svake godine se dodeljuju i Plakete mira, pojedincima koji svojim radom poboljšavaju položaj mladih, ali i medalja humanosti. Nagrade se dodeljuju učenicima, studentima i mladima do 35 godina starosti. 

           „Negde je moja osnovna ideja ta da se mladim ljudima ukaže javna zahvalnost za izvanredna dostignuća. Nagrada je nastala po uzoru na čuvene Kjoto nagrade i srećni smo da svake godine vlada veliko interesovanje, kako javnosti, tako i kandidata. Samo u prošloj godini je bilo preko 110 pristiglih prijava što je za nas veliki uspeh. I sam nekada bio u koži brojnih mladih talenata i dobro znam koliko je važan –vetar u leđa- mladim ljudima u Srbiji i svetu“, ističe Milić.

        Za nagradu „Svetislav Milić“, prema pravilniku Nagrade mogu se predložiti pojedinci i institucije. Predloge mogu poslati pojedinci i institucije. Kandidati ne mogu samostalno da se prijave.

        Potrebno je poslati nominacije koje trebaju da sadrže: kratku biografiju kandidata – popunjeni formular prijave, koji je moguće preuzeti na sajtu organizacije, opis aktivnosti, relevantne dokaze, odnosno linkove ka web stranicama, gde se komisija može detaljnije upoznati sa radom kandidata. Predloge je potrebno poslati na jednom od tri zvanična jezika nagrade: srpskom, engleskom ili švedskom.        Predloge sa pratećom dokumentacijom potrebno je poslati na mejl: sma.nominacije@gmail.com najkasnije do 1.oktobra u ponoć. Formular za prijavu moguće je preuzeti na sajtu www.findraoul.tk Nakon toga očekuje se da zaseda komisija koja će doneti jednoglasnu odluku o dobitnicima, kojima će priznanja biti uručena na svečanoj ceremoniji dodele nagrada u novembru. Priznanja mogu dobiti mladi ljudi iz Srbije, Evrope i sveta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare